2021

Helen näkee EU:n päästövähennysten tavat osoituksena ilmastovastuullisuudesta

Euroopan komissio julkaisi keskiviikkona 14.7. kauan odotetun ”Fit for 55” -energiapaketin, jonka Helen näkee osoituksena ilmastovastuullisuudesta. Sen tavoitteena on uudistaa EU:n energialainsäädäntöä vastaamaan uutta -55% vähennystavoitetta, joka on tarkoitus saavuttaa vuoteen 2030 mennessä.

Vetytalous vaatii yhteistyötä ja kumppanuuksia – Helen panostaa vahvasti hiilineutraaliuteen

Vety on ollut paljon esillä julkisissa keskusteluissa viime kesästä lähtien, kun Euroopan komissio julkaisi vety- ja sektori-integraatiostrategiansa. Näissä strategioissa määritellään keinoja Euroopan ilmastotavoitteisiin pääsemiseksi. Päästöttömällä vedyllä uskotaan olevan valtavasti potentiaalia hiilineutraalin yhteiskunnan rakentamisessa, ja sen tuotantoa tuetaan miljardeilla euroilla.

Ei-polttamalla tuotettu energia siirtyy marginaalista valtavirtaan

Helen panostaa muihin kuin polttamiseen perustuviin ratkaisuihin matkallaan kohti hiilineutraalia energiantuotantoa vuoteen 2035 mennessä. Webinaarissa keskustelimme polttoon perustumattoman lämmöntuotannon mahdollisuuksista, konkreettisista kehitysaskeleista ja avainteknologioista.

Kustannussäästöjä ja omavaraisuutta taloyhtiölle maalämmön ja aurinkosähkön yhdistelmällä

Espoolaisessa taloyhtiössä on ollut käytössä Helenin toteuttama maalämpöä ja aurinkosähköä yhdistelevä energiaratkaisu nyt kuutisen kuukautta. Tässä kirjoituksessa kerron, millaisia vaikutuksia uudella energiaratkaisulla on tähän mennessä ollut taloyhtiön omavaraisuuteen ja kustannuksiin.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin