2022

Viisi keinoa päättäjille varmistaa puhdas, toimitusvarma ja kohtuuhintainen energia

Nopea siirtymä pois fossiilisesta energiasta edellyttää myös päättäjiltä määrätietoisia toimenpiteitä, joita Suomen hallituksen varautumisen ministeriötyöryhmä onkin jo tehnyt. Erityisesti vihreiden investointien luvituksen nopeuttaminen ja suomalaisen kestävän bioenergian saatavuuteen tähtäävät linjaukset ovat erinomaisia.

Rajatonta energiaa World Economic Forum talousfoorumissa

Yksi maailman merkittävimmistä talousfoorumeista, World Economic Forum (WEF), järjestettiin toukokuun lopulla Sveitsin Davosissa. Paikalle kokoontui kaiken kaikkiaan yli 2 000 johtajaa ja johtavaa asiantuntijaa ympäri maailmaa. Minulla oli kunnia olla mukana osana Finnish Flown organisoimaa Suomen delegaatiota yhdessä tiimiläiseni Kristiina Siilinin kanssa, joka edusti Davosissa Suomea Finnish Flow -ohjelman kautta. Kristiina oli yksi ohjelman kahdeksasta nimetystä alle 35-vuotiaasta muutoksentekijästä.

Mahdollistamassa kotimaista aurinkosähköä kaikille

Ilmastonmuutoksen ja nykyisen maailmantilanteen myötä kotimainen uusiutuva energia on kysytympää kuin koskaan aikaisemmin. Aurinkovoimalan hankinta on helppo ja kustannustehokas tapa pienentää hiilijalanjälkeä ja tasata sähkönhintojen vaihtelua niin kotitalouksissa kuin yrityksissä. Aurinkosähkö nousee kuluttajatutkimuksissa esiin maineeltaan arvostetuimpana energiantuotantomuotona.

Akkujen rooli korostuu energiamurroksen keskellä

Uusiutuvan energian tuotanto ja sähköistyminen ravistelevat tapaamme tuottaa ja kuluttaa energiaa. Tasapaino energiantuotannon ja kuluttamisen kanssa tulee säilyä murroksenkin keskellä. Arjen ja palveluiden pyörittäminen vaatii energiaa, jota pitää olla energiajärjestelmässä tarvittava määrä. Toisaalta kaikki tuotettu energia tulee käyttää, sillä muuten tasapaino järkkyy.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin