Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolilla Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tavoitat kirjoittajat osoitteesta etunimi.sukunimi(at)helen.fi.

Juhani Aaltonen

Juhani Aaltonen

Juhani Aaltonen on aina ollut kiinnostunut ympäristöasioista, mikä toi hänet kaukolämmön ja -jäähdytyksen pariin. Hänen tehtävänään on varmistaa, että lämpöä riittää myös talvipakkasilla ja että kaukolämmöllä parannetaan jatkossakin kaupunki-ilman laatua. Juhanin kiinnostus lämmittämiseen heräsi jo alle kouluikäisenä, kun hänen kotitaloaan lämmitettiin aurinkoenergian ja öljyn yhdistelmällä.
Timo Arponen

Timo Arponen

Timo Arponen on voimalaitoksen vieressä varttunut, kehitysasioiden parissa työskentelevä energia-alan asiantuntija. Hän tietää, ettei sähköä tule töpselistä, ellei joku sitä sinne laita.

Tea Erätuuli

Tea Erätuuli

Tea Erätuuli katsoo maailmaa vastuullisuussilmälasein. Yritysvastuutyö kattaa sparrausta hiilineutraalin energiajärjestelmän kehittämisestä hankinnan koko toimitusketjun vastuullisuuteen.

Kiira Happonen

Kiira Happonen

Kiira Happonen työskentelee salkunhoidon, polttoainehankinnan ja uusiutuvan energian lisäämiseen liittyvien hankkeiden parissa. Erityisesti Kiiraa kiinnostavat biopolttoaineet. Ympäristötaloustieteilijä nauttii oppiessaan jatkuvasti uutta myös tekniikasta.

Krista Jaatinen

Krista Jaatinen

Krista kehittää uusia tuotteita ja palveluita erityisesti aurinkoenergiaan liittyen sekä toimii myös projektipäällikkönä ja rakennuttajana. Kristassa yhdistyvät luova ajattelu ja ongelmanratkaisukyky, joiden kautta hän haluaa tuoda energian lähemmäksi ihmisiä.

Kaj Luukko

Kaj Luukko

Kaj Luukko on monennäköisiä lämpövoimakoneita maalla ja merellä käyttänyt ja kunnossapitänyt energiatekniikan osaaja. Hanasaaressa hän huolehtii voimalaitoksen kunnossapidosta sekä rakenteilla olevien pelletti- ja päästövähennysinvestointien toteutuksesta. Vapaa-aika kuluu lasten kanssa ja ilmastotutkimuksen seuraamisessa. Kesäisin Kaitsun voi bongata pyörän satulasta, moottorilla tai ilman.

Sari Mannonen

Sari Mannonen

Sari Mannonen vastaa Helenin ratkaisuliiketoiminnan kehittämisestä ja tuoteportfoliosta. Sari saa energiaa uuden liiketoiminnan luomisesta ja kasvattamisesta. Hän on luonteeltaan rakentaja, joka rakastaa muutosta, uusien asioiden kokeilua ja sykkii uusiutuvaa energiaa. Vapaa-ajallaan Sari nauttii luonnossa liikkumisesta koiran kanssa, laskettelusta ja joogasta.

Kristiina Siilin

Kristiina Siilin

Kristiina vastaa Helenillä sähkövarastojen ja jouston liiketoiminnasta ja sen kehityksestä. Uuden oppiminen ja jatkuva kehittyminen ohjaavat Kristiinan työtä - niiden avulla hän uskoo voivansa vaikuttaa ja kääntää energiamurroksen haasteet liiketoiminnan kasvun mahdollisuuksiksi.

Rauno Tolonen

Rauno Tolonen

Rauno Tolonen on energiatehokkuuden puolestapuhuja. Hän etsii ratkaisuja, joista hyötyvät niin kuluttajat kuin energiayrityskin – ympäristöä unohtamatta. Vapaa-ajallaan Rauno lataa akkuja kalastuksen parissa, vaikka tiedostaakin ettei vetouistelu ole niitä kaikkein energiatehokkaimpia tapoja kalastaa.
Seija Uusitalo

Seija Uusitalo

Seija Uusitalo lähestyy Helenin asiakkaita ja sidosryhmiä Helen-lehtien kautta. Seijan sydän sykkii puutarhalle, käsillä tekemiselle ja luovuudelle, mutta sieltä löytyy myös järjestelmällinen pikku-insinööri, jolla on tarve tehdä vaikeistakin asioista ymmärrettäviä.
Maiju Westergren

Maiju Westergren

Maiju Westergren luotsaa Helenin vastuullisuusasioita sekä edunvalvontaa. Hänen mielestään energia-ala on täynnä mahdollisuuksia ja mielenkiintoisia ratkaisuja. Vapaa-ajallaan Maiju ihmettelee puutarhan rönsyämistä, tanssii flamencoa ja viihtyy liikkuen luonnossa.

Tuomas Teuri

Tuomas Teuri

Tuomas Teuri on Helenin digijohtaja. Hän on digitalisaation kehityspioneeri, joka haluaa viedä projektit kokeiluista käytäntöön ja isoon mittakaavaan. Vapaa-ajallaan sähköautoileva Tuomas ui, pyöräilee ja juoksee - toisinaan kaikki peräkkäin.

Mikko Kaartinen

Mikko Kaartinen

Mikko Kaartinen työskentelee Helenin investointiprojektien parissa. Hän on kiinnostunut hukkalämpöjen hyödyntämisestä sekä uusista energiaratkaisuista. Vapaa-ajallaan Mikko torjuu salibandypalloja, sekä opastaa junioreita jääkiekon pariin.

Petri Vihavainen

Petri Vihavainen

Petri Vihavainen viestii sähköverkosta. Hänen mielestään pistorasian takaa löytyy monia mielenkiintoisia tarinoita, jotka ansaitsevat tulla kuulluksi. Vapaa-aika kuluu perheen parissa, ja mieli rauhoittuu luonnossa ja talviurheiluharrastuksissa.

Juha-Pekka Weckström

Juha-Pekka Weckström

Teknillistä fysiikkaa korkeakoulussa opiskellut Juha-Pekka on luotsannut toimitusjohtajana Realia Groupia, Digitaa ja TeliaSoneraa. Nyt hän rakentaa Helenistä markkinoiden asiakaskeskeisimmän energiayhtiön, jonka tavoitteena on hiilineutraalius 2035. Vapaa-ajallaan JP pelaa golfia ja tennistä, metsästää ja mökkeilee.

Rauha Bato-Liukkonen

Rauha Bato-Liukkonen

Rauha Bato-Liukkonen kehittää Helenissä työntekijä- ja asiakaskokemusta, jotka ovat täysin toisistaan riippuvaisia. Hän uskoo, että energia-alan murros selätetään erinomaisella johtamisella ja asiakaskeskeisyydellä. Rauha rentoutuu luonnossa meren läheisyydessä perheensä kanssa ja seikkailee cocktail-sukeltajana lämpimissä vesissä.

Miikka Koski

Miikka Koski

Miikka edistää työssään Helenin EU-asioita ja katsoo maailmaa valtiotieteilijän näkökulmasta. Koronan vuoksi ulkomaanmatkat ovat vaihtuneet kotimaan matkailuun kotiseudulle Kustavin ja Taivassalon saaristossa, jossa hän pohtii biomassan kestävyyttä kotitaloa lämmittäessä.

Kimmo Malin

Kimmo Malin

Kimmo rakentaa Helenin yhteiskuntasuhteita. Loikka hiilineutraaliin Suomeen ja täysin uuteen energia-aikakauteen tehdään yhdessä yhteiskunnan ja asiakkaiden kanssa. Kimmo haluaa työssään rakentaa maailmaa, jossa hänen 4-vuotiaalla tytölläänkin on valoisa tulevaisuus edessään.

Tuukka Hartikka

Tuukka Hartikka

Tuukka Hartikka on elävä esimerkki sektori-integraatiosta, hän on työskennellyt sekä kemianteollisuuden että energiateollisuuden parissa ja nykyisessä roolissaan pyrkii yhdistämään teollisuudenaloja uusiutuvan vedyn ja Power to X -ratkaisuiden avulla. Tutkijaluonne yhdistettynä kiinnostukseen luoda kestävää liiketoimintaa, tukee innovatiivisten, ajoittain yllättävien, asiakasratkaisuiden luomista.

Tanja Kaasinen

Tanja Kaasinen

Tanja toimii Helenillä Head of Marketing -roolissa.

Taina Kokkarinen

Taina Kokkarinen

Taina Kokkarinen kehittää Helenissä johtamista ja kulttuuria sekä moderneja rakenteita ja käytäntöjä osaamisen ja suorituksen johtamiseen. Hän luo työssään edellytyksiä erinomaiselle työntekijäkokemukselle yhdistämällä strategisen ajattelun ja yksilölähtöisen lähestymistavan kaikessa tekemisessään. Taina kirkastaa ajatustaan juoksulenkeillä ja rentoutuu perheensä kanssa mökkeillen ja veneillen.

Gerda Kaleva

Gerda Kaleva

Gerda Kaleva on pitkän linjan heleniläinen, joka on työskennellyt talossa erilaisissa tehtävissä. Hän kokee työssä tärkeäksi kollegat, jotka tuovat iloa jokaiseen päivään.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin