Janne Rauhamäki

Janne Rauhamäki kehittää Helenissä tulevaisuuden energiaratkaisuja. Hänellä on neljännesvuosisadan kokemus eri energianhankintamuotojen teknistaloudellisesta arvioinnista ja toimintaympäristön muutosten seurannasta. Päivittäisen työn innoittajana hänellä on tavoite Helenin ilmastoneutraalista energiantuotannosta.

15 vaihtoehtoa hiilineutraalin kaukolämmön toteutukseen

Pohdin työkseni, miten korvaamme kivihiilen lämmöntuotannossa ja saavutamme hiilineutraaliuden vuoteen 2035 mennessä.

Lämmöntarve vaihtelee - hiilineutraalissa järjestelmässä tarvitaan erilaisia tuotantomuotoja

Tänä talvena Etelä-Suomessa ei ole tarvinnut montaa kertaa pakkasissa palella. Kylmässä Pohjolassa lämmitystä kuitenkin tarvitaan sekä talvella että kesällä, säätilasta riippuen enemmän tai vähemmän. Energiantuottajan on aina varauduttava omassa toiminnassaan sen kaikkein kylmimmän säätilan mukaan - se asettaa hiilineutraalin tuotannon suunnittelulle omat haasteensa.

Vakaasti ja varmasti kohti hiilineutraaliutta

Vuosi 2019 oli merkittävä Helenin hiilineutraaliustavoitteen näkökulmasta. Uudet avaukset teollisten hukkalämpöjen, meriveden ja geotermisen lämmön hyödyntämiseen viitoittavat tietä tavoitteen saavuttamiseen.

Merivesilämpöpumput kiinnostava mahdollisuus myös Helsingissä

Merivesilämpöpumpuissa on paljon potentiaalia - Tukholman edustan suotuisissa olosuhteissa niitä hyödynnetään jo onnistuneesti. Merivesilämpöpumppuja on tutkittu Helsingissäkin, ja näemme ne tulevaisuuden ratkaisuina.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin