Kiira Happonen

Kiira Happonen työskentelee salkunhoidon, polttoainehankinnan ja uusiutuvan energian lisäämiseen liittyvien hankkeiden parissa. Erityisesti Kiiraa kiinnostavat biopolttoaineet. Ympäristötaloustieteilijä nauttii oppiessaan jatkuvasti uutta myös tekniikasta.

Tavoitteena 100-prosenttisesti kestävä biomassa

Biomassan rooli Helenin energiantuotannossa kasvaa, kun vähennämme kivihiilen käyttöä ja lisäämme uusiutuvaa energiaa matkalla kohti ilmastoneutraalia tulevaisuutta. Biomassa on nopeasti käyttöön otettavissa oleva välivaiheen ratkaisu, jonka avulla varmistamme Helsingin lämmittämisen myös talvipakkasilla.

Salmisaaressa tuotetaan sertifioitua pellettisähköä

Salmisaaren kivihiiltä ja pellettejä polttoaineena käyttävä voimalaitos on hyväksytty alkuperätakuujärjestelmän piiriin. Helenille on luovutettu pelletillä tuotetun sähkön määrän verran sertifikaatteja eli alkuperätakuita, jotka toimivat todistuksena sähkön uusiutuvasta alkuperästä.

Ensimmäiset pelletit poltetaan Salmisaaressa ennen joulua

Kerroimme marraskuussa Vapon kanssa solmitusta pellettisopimuksesta ja Salmisaaressa vuoden lopulla alkavasta puupelletin ja hiilen seospoltosta.

Suomen suurin pellettitoimitus Helsinkiin

Helsingin Energia ja Vapo ovat sopineet puupellettien toimituksesta Salmisaaren ja Hanasaaren voimalaitoksille. Toimitusmäärät ovat Suomen mittakaavassa merkittäviä. Vapon toimittama pelletti on suomalaista alkuperää, ja sillä korvataan ulkomaista kivihiiltä sähkön ja lämmön tuotannossa.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin