• Sähkökatko Hermannin, Sörnäisten ja Vallilan alueella on päättynyt Lue lisää

Krista Jaatinen

Seuraa Twitterissä

Krista kehittää uusia tuotteita ja palveluita erityisesti aurinkoenergiaan liittyen sekä toimii myös projektipäällikkönä ja rakennuttajana. Kristassa yhdistyvät luova ajattelu ja ongelmanratkaisukyky, joiden kautta hän haluaa tuoda energian lähemmäksi ihmisiä.

Virtuaaliakku ja sähkövarasto täydentävät aurinkopaneeleja

Kodin aurinkopaneelien tuotanto ei useinkaan ole samassa rytmissä kodin sähkönkäytön kanssa. Noin kolmasosa paneelien vuosituotannosta ohjautuu ylituotantona sähköverkkoon. Helenillä on onneksi erilaisia ratkaisuja sähkön varastointia varten.

Aurinkoa Helsingistä Äkäslompoloon

Lapin Äkäslompolossa sijaitseva Jounin kauppa sai viime kesän lopulla katolleen yli 1 000 aurinkopaneelia. Aurinkovoimala on tuottanut sähköä jo 39 MWh ja vähentänyt näin hiilidioksidipäästöjä 16 350 kg. Vastaava määrä päästöjä syntyisi, jos ajaisimme Helsingistä Äkäslompololle ja takaisin 131 kertaa. Mutta millainen vaikutus on 1 000 kilometrin välimatkalla aurinkopaneeleiden tuotantoon?

Aurinkoenergian huippuvuosi

Siinä missä kesä 2017 oli erinomaista aikaa vesivoimalle runsaiden sateiden vuoksi, oli kesä 2018 puolestaan erinomainen niin suomalaisille lomailijoille kuin aurinkovoimallekin.

Aurinkopaneeleiden villi länsi – kuinka vertailla tarjouksia?

Uusien hankintojen teko vaatii yleensä aina vertailua, oli kyse sitten kodinkoneista, asunnoista, lämpöpumpuista tai aurinkopaneeleista. Vaihtoehtoja on erilaisia kuin villissä lännessä hevosia, ja vertailujen tekeminen voi olla jopa tuskallisen haastavaa.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin