• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Kristiina Siilin

Kristiina vastaa Helenillä sähkövarastojen ja jouston liiketoiminnasta ja sen kehityksestä. Uuden oppiminen ja jatkuva kehittyminen ohjaavat Kristiinan työtä - niiden avulla hän uskoo voivansa vaikuttaa ja kääntää energiamurroksen haasteet liiketoiminnan kasvun mahdollisuuksiksi.

Akkujen rooli korostuu energiamurroksen keskellä

Uusiutuvan energian tuotanto ja sähköistyminen ravistelevat tapaamme tuottaa ja kuluttaa energiaa. Tasapaino energiantuotannon ja kuluttamisen kanssa tulee säilyä murroksenkin keskellä. Arjen ja palveluiden pyörittäminen vaatii energiaa, jota pitää olla energiajärjestelmässä tarvittava määrä. Toisaalta kaikki tuotettu energia tulee käyttää, sillä muuten tasapaino järkkyy.

Innovaatiohaasteen kautta uusia oivalluksia kiinteistöjen energiadatan rikastamiseen

Halusimme haastaa yrityksiä, niin pieniä kuin suuriakin, ratkomaan kiinteistöjen energianhallintaan liittyviä pulmia dataa innovatiivisesti hyödyntäen. Niinpä yhdistimme voimat yhteiskehitystä fasilitoivan Industryhackin kanssa ja järjestimme innovaatiohaastekilpailun.

Monta sähkövarastokokemusta rikkaampana tositoimiin

Kaksituhatta täyttä lataus-purku-sykliä. Kymmeniä testattuja ajo-ohjelmia, säätökäyriä ja parametreja. Useita vaihdettuja osia. Miljoonia hiukkasia pyyhittyä pölyä. Yli 1 GWh ladattua energiaa. Tätä ja paljon muuta on mahtunut Suvilahden sähkövaraston kolmeen ensimmäiseen vuoteen tositoimissa.

Ole oman energiasi herra

Sähkön kulutus on niin arkipäiväistä, että sitä tuskin huomaa tai edes ajattelee. Ympäristöystävällisiin ja kestäviin energian kulutustapoihin on mahdollista lisätä vielä yksi elementti: sähkön tuottaminen. Pientuottaja saa aurinkopaneeleihin liitetyllä sähkövarastolla enemmän hyötyä itse tuottamastaan energiasta.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin