• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Maiju Westergren

Seuraa Twitterissä

Maiju Westergren luotsaa Helenin vastuullisuusasioita sekä edunvalvontaa. Hänen mielestään energia-ala on täynnä mahdollisuuksia ja mielenkiintoisia ratkaisuja. Vapaa-ajallaan Maiju ihmettelee puutarhan rönsyämistä, tanssii flamencoa ja viihtyy liikkuen luonnossa.

Millä Suomi ja pääkaupunki lämpiävät: sähköllä vai puulla?

Viime aikoina sähkön riittävyys on vienyt paljon palstatilaa. Sähkö on yhteiskunnan kaikkien toimintojen kannalta elintärkeää, mutta yhtä lailla Suomen leveysasteilla on syytä huolehtia myös lämmityksestä.

Sähkömarkkinat, sopimukset ja hinnat - mistä tässä on kyse?

Tänä syksynä on aiheestakin ihmetelty, miten sähkömarkkinat oikein toimivat, miten sähkön hinta muodostuu ja miksi sähkö on niin kallista. Aikaisemmin stabiili sähkömarkkina ei ole ollut kovin kiinnostava. Nyt se on. Helenin vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Maiju Westergren kertoo mistä tässä kaikessa on kyse.

Kysynnän ja tarjonnan tasapainottaminen on tylsä ja toimiva ratkaisu energiakriisiin

Yhteispohjoismaiset sähkömarkkinat ovat palvelleet Suomea hyvin. Nyt markkinat ovat kriisissä, ja poliittinen paine keksiä nopeita ratkaisuja on kova. Sähkön kulutuksen vähentäminen on kuitenkin ainoa nopea keino energian hinnannousun hillitsemiseen.

Energiakriisiin löytyy sekä nopeita että pitkävaikutteisia lääkkeitä

Viime syksynä oli jo nähtävissä viitteitä tulevasta. Venäjä ei toimittanutkaan Keski-Eurooppaan tarvittavaa määrää maakaasua. Maakaasun hinta lähti nousuun ja veti perässään myös sähkön ja hiilen hinnan. Koska olemme yhteisellä markkina-alueella, vaikutukset tuntuivat myös Suomessa.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin