Maiju Westergren

Seuraa Twitterissä

Maiju Westergren luotsaa Helenin vastuullisuusasioita sekä edunvalvontaa. Hänen mielestään energia-ala on täynnä mahdollisuuksia ja mielenkiintoisia ratkaisuja. Vapaa-ajallaan Maiju ihmettelee puutarhan rönsyämistä, tanssii flamencoa ja viihtyy liikkuen luonnossa.

Sähkömarkkinat, sopimukset ja hinnat - mistä tässä on kyse?

Tänä syksynä on aiheestakin ihmetelty, miten sähkömarkkinat oikein toimivat, miten sähkön hinta muodostuu ja miksi sähkö on niin kallista. Aikaisemmin stabiili sähkömarkkina ei ole ollut kovin kiinnostava. Nyt se on. Helenin vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Maiju Westergren kertoo mistä tässä kaikessa on kyse.

Kysynnän ja tarjonnan tasapainottaminen on tylsä ja toimiva ratkaisu energiakriisiin

Yhteispohjoismaiset sähkömarkkinat ovat palvelleet Suomea hyvin. Nyt markkinat ovat kriisissä, ja poliittinen paine keksiä nopeita ratkaisuja on kova. Sähkön kulutuksen vähentäminen on kuitenkin ainoa nopea keino energian hinnannousun hillitsemiseen.

Energiakriisiin löytyy sekä nopeita että pitkävaikutteisia lääkkeitä

Viime syksynä oli jo nähtävissä viitteitä tulevasta. Venäjä ei toimittanutkaan Keski-Eurooppaan tarvittavaa määrää maakaasua. Maakaasun hinta lähti nousuun ja veti perässään myös sähkön ja hiilen hinnan. Koska olemme yhteisellä markkina-alueella, vaikutukset tuntuivat myös Suomessa.

Uudistunut vastuullisuusraporttimme avaa toimintamme vastuullisuutta entistä monipuolisemmin

Julkaisimme tänään uudistuneen vastuullisuusraporttimme, jonka toivomme vastaavan entistä paremmin sidosryhmiemme odotuksiin toimintamme vastuullisuusnäkökohtien avaamisesta.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin