Miikka Koski

Seuraa Twitterissä

Miikka edistää työssään Helenin EU-asioita ja katsoo maailmaa valtiotieteilijän näkökulmasta. Koronan vuoksi ulkomaanmatkat ovat vaihtuneet kotimaan matkailuun kotiseudulle Kustavin ja Taivassalon saaristossa, jossa hän pohtii biomassan kestävyyttä kotitaloa lämmittäessä.

Ydinvoiman avulla päästöt negatiivisiksi - modulaariset pienreaktorit keskustelussa

Helenin tavoitteena on hiilineutraali energiantuotanto 2030 ja yhtiö tavoittelee hiilinegatiivisuutta tämän jälkeen. Hiilinegatiivisuus tarkoittaa polttoon perustumatonta energiajärjestelmää, johon sisältyy hiilen ja päästöjen sidonta, varastointi ja uudelleenkäyttö. Maailma on pohjautunut viimeisten vuosisatojen ajan fossiilisiin polttoaineisiin ja yksi fossiilisia korvaavista ratkaisuista saattaisi olla modulaariset pienreaktorit eli SMR:t. 

Helen näkee EU:n päästövähennysten tavat osoituksena ilmastovastuullisuudesta

Euroopan komissio julkaisi keskiviikkona 14.7. kauan odotetun ”Fit for 55” -energiapaketin, jonka Helen näkee osoituksena ilmastovastuullisuudesta. Sen tavoitteena on uudistaa EU:n energialainsäädäntöä vastaamaan uutta -55% vähennystavoitetta, joka on tarkoitus saavuttaa vuoteen 2030 mennessä.

Teknologianeutraalia lämpöä etsimässä

Suomessa vuosikymmenten ajan kaukolämpöverkon luotettavuuteen tehdyt investoinnit ovat olleet investointeja tulevaisuuden hiilineutraaliin lämmitykseen. On tärkeää, että EU vetää tiukan linjan fossiilisten ja puhtaiden polttoaineiden välille. Vain päästöttömällä ja aidosti fossiilittomalla lämmöntuotannolla saavutetaan puhdas tulevaisuus.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin