• Sähkökatko Hermannin, Sörnäisten ja Vallilan alueella on päättynyt Lue lisää

Sofia Grönroos

Sofia Grönroos on tiiviisti mukana voimalaitosten biopolttohankkeissa ja ympäristölupaprosesseissa. Vapaa-aikansa Sofia viettää Sipoon metsissä Oona-hevosen kanssa.

Entistä vähemmän päästöjä

Voimalaitosten päästörajat Euroopassa tiukkenevat entisestään vuonna 2016. Varaudumme siihen kaikilla voimalaitoksillamme.

Pienistä pellettimääristä suuriin pellettimääriin

Pelletin osuuden kasvattaminen 40 %:iin Hanasaaren ja Salmisaaren kivihiilivoimalaitoksissa on selvitysten mukaan mahdollista.

Pellettejä taivasalla

Hanasaaren voimalaitoksella pelletin polttokokeet ovat tältä lämmityskaudelta ohi. Pellettikokeet jatkuvat kuitenkin vielä, mutta toisessa muodossa. Pellettejä varastoidaan nimittäin ulkona ilman suojaa sateelta ja tuulelta.

Oletko jo kuullut höyrypelleteistä?

Tutkimme parhaillaan vaihtoehtoja tavalliselle vaalealle puupelletille. Haussa on biomassasta valmistettu pelletti, joka olisi vähemmän sitkeää ja muistuttaisi enemmän kivihiiltä, eli käytännössä biohiilipelletti.  Torrefioidun eli paahdetun biomassan lisäksi olemme kiinnostuneita myös höyrypellettistä. Mistä tämä ”höyry” sitten tulee?

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin