Menu

Vastuullisuusraportti

Vastuullisuus

Toimimme ihmisten parissa. Kehitämme uusia ratkaisuja entistä puhtaampaan energiantuotantoon ja kestävämpään kulutukseen. Vastuullisuus lähtee meistä kaikista, kehittyy yhdessä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa ja vaikuttaa koko yhteiskuntaan.

 

Ajankohtaista 2016

Vuoden 2016 aikana uusiutuvien energianlähteiden käyttö Helsingissä eteni kahden suuren investointipäätöksen myötä. Päätimme pellettilämpölaitoksen rakentamisesta Salmisaareen ja uuden lämpöpumppulaitoksen rakentamisesta Espan alle. Pellettilämpölaitosta rakennetaan parhaillaan.

Uusin aurinkovoimalamme valmistui huhtikuussa. Elokuussa otimme virallisesti käyttöön Pohjoismaiden suurimman sähkövaraston. Lisäksi aloimme tuottaa kaukolämpöä kotimaisella jätteestä valmistetulla biokaasulla.

Syksyllä lanseerasimme Lämpölupaus-kampanjan, jonka tavoitteena on osallistaa ihmisiä ilmastotalkoisiin ja testata kuluttajien halukkuutta kysyntäjoustoihin. Julkaisimme myös Enne-palvelun, joka tarjoaa energiankulutukseen liittyviä hyödyllisiä vinkkejä ja tehostamistoimia.

Lähdimme mukaan kesällä perustettuun Smart Clean -säätiöön, joka kehittää pääkaupunkiseudusta ja Lahdesta maailmanluokan testialueen ja näyteikkunan puhtaissa ja älykkäissä ratkaisuissa.

Allekirjoitimme myös uudet energiatehokkuussopimukset. Lähtökohdat ovat hyvät, sillä saavutimme edellisen kauden tavoitteet etuajassa.

Kesän aikana Helenissä työskenteli noin sata kesätyöntekijää. Pohdimme heidän kanssaan myös vastuullisuuden merkitystä.

Vastuullisuus Helenissä

Asiakkaiden tarpeisiin kehittämämme uudet tuotteet ja palvelut auttavat vähentämään hiilidioksidipäästöjä. 

Lisäämme puupellettien ja auringon käyttöä energiantuotannossa

Tavoitteenamme on hiilineutraali tulevaisuus. Vähennämme hiilidioksidipäästöjen lisäksi koko ajan myös ilmanlaatuun vaikuttavia päästöjä.

Palvelumme on Suomen parasta. Varma energian toimitus on meille kunnia-asia. 

Otamme huomioon kaupunkilaiset kaikessa toiminnassamme. Viestimme avoimesti toimintamme vaikutuksista.

Heleniläisten osaaminen ja hyvinvointi on meille erittäin tärkeää. 

Päivitetty 3.10.2016