Menu

Vastuullisuusraportti

Vastuullisuusraportti

Tavoittelemme kestävää kehitystä, ympäristövaikutusten vähentämistä sekä avointa vuorovaikutusta. Toimimme ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti vastuullisesti.

Vastuullisuusraporttimme kuvaa Helen Oy:n ja sen tytäryhtiöiden Helen Sähköverkko Oy:n (100 %) ja Oy Mankala Ab:n (100 %) toimintaa. 

Helen Oy tarjoaa asiakkailleen sähköä, kaukolämpöä ja -jäähdytystä sekä palveluita energian pientuotantoon sekä asiakkaiden omaan energiankäyttöön ja sen tehostamiseen. Helen tuottaa energiaa Helsingissä sijaitsevilla voimalaitoksilla ja lämpökeskuksilla sekä omistamiensa voimaosuuksien kautta. Yhtiön omistaa Helsingin kaupunki.

Helen Sähköverkko Oy tarjoaa asiakkailleen sähkön siirto- ja jakelupalvelut lähes koko Helsingin alueella. 

Oy Mankala Ab omistaa Kymijoella sijaitsevat Mankalan, Ahvenkosken, Klåsarön ja Ediskosken vesivoimalaitokset. Lisäksi Mankala omistaa Teollisuuden Voima Oyj:stä 8,1 %, Suomen Hyötytuuli Oy:stä 12,5 % ja Suomen Merituuli Oy:stä 50 %.

Vastuullisuusraportti koostuu neljästä osasta: vastuullisuushiilineutraali tulevaisuushyvä naapuri ja vastuullinen työnantaja. Raportti täydentää vuosikertomustamme, joka kuvaa Helen-konsernin liiketoimintaa ja taloudellisia tunnuslukuja.

Vastuullisuusraportti on tarkoitettu kaikille meistä kiinnostuneille sidosryhmille. Se keskittyy olennaisen vastuullisuustoiminnan ja -vaikutusten kuvaamiseen sekä kertoo Helenin nykytilasta ja tulevaisuuden näkymistä.

Raportoidut indikaattorit päivitämme vuosittain ja ne koskevat vuotta 2015. Erilaisten hankkeiden edistymisestä kerromme vastuullisuusraportissa pitkin vuotta, viimeksi lokakuussa – raporttimme on siis luonteeltaan jatkuvasti päivittyvä. Raportti on julkaistu 16.3.2016. Jos sivu on päivitetty tämän jälkeen, löydät päivityspäivämäärän sivun alareunasta.

Olemme julkaisseet erillisen vastuullisuusraportin vuodesta 2014 alkaen. Sitä ennen vastuullisuudesta on raportoitu osana vuosikertomusta. Vuodesta 2013 alkaen olemme julkaisseet vain sähköisen raportin.

Tutustu aiempiin raportteihin: 

Helen Oy toimi 31.12.2014 asti Helsingin Energia -liikelaitoksena. Vuodesta 2015 alkaen raportoidut tiedot koskevat Helen Oy:tä. Sitä aiemmat tiedot käsittelevät Helsingin Energian toimintaa.

 

Päivitetty 3.10.2016