Abrahamin Pidot

10.8. - 19.8.2017 @ Vanha Liminka, Rantatie 14, Liminka

Hakemus: 1500 €

Abrahamin pidot on korkeatasoisen oopperan ja vanhaa aikaa henkivän kyläjuhlan yhdistelmä.

”Abrahamin pidot oopperassa keskiöön nousee laulajan kipuilu laulamisen ja muiden elämänvalintojen kanssa. Miten tasapainotella kotiseuturakkauden, ystävyyssuhteiden, rakkauden, suomalaisuusaatteen, lauluopetuksen ja maailmanvalloitustarpeen välillä? Lopulta Abraham löytää sen minkä jo lapsenakin tiesi; Olen laulaja, laulaja vain.”

Oopperajuhla järjestetään Vanhan Limingan museoalueella, Abraham Ojanperän sielunmaisemissa. Vanhan Limingan museoalue koostuu kotiseutumuseosta, Vilho Lampi -museosta sekä Abraham Ojanperän muistokoti Aappolasta. Oopperan yhteydessä katsojalla on mahdollisuus tutustua Vanhan Limingan nähtävyyksiin sekä tutustua Ojanperän autenttiseen elinympäristöön ja esineistöön. Oopperan yhteyteen nousee pieni markkina-alue, johon katsojilla on mahdollisuus tutustua oopperan yhteydessä.

Vuosi 2017 on Limingan kunnalle merkittävä kahdesta syystä; juhlimme 100-vuotiaan Suomen lisäksi myös Limingan kunnan 540-vuotiasta taivalta. Ojanperän elämää juhlistava ooppera kantaesitetään Vanhan Limingan alueella, Ojanperän kotiseudulla, 10.8.2017. Abrahamin pidot -ooppera on hyväksytty viralliseen Suomi100 -ohjelmistoon.


Limingan kunta on ottanut rohkeasti suunnan toteuttaakseen korkeatasoisen opperaelämyksen yhdessä kuntalaisten kanssa. Jukka Linkola on säveltänyt uuden kotimaisen oopperan, joka kantaesitetään Limingassa.

Limingan kunta rakennuttaa tätä varten myös areenan, missä yli 50 henkinen esiintyjäjoukko ja 23 henkinen orkesteri toteuttaa jotain, mitä Limingassa ei ole aikaisemmin koettu.

Toivon, että tapahtuma saa stipendin monestakin syystä: Budjetti on paukkunut jo ajat sitten, Tapahtuma saisi hieman lisää kaivattua markkinointia, tapahtuman soisi noteerattavan valtakunnallisesti.

Twitter

#abrahaminpidot

WWW

http://abrahaminpidot.fi/

Jaa

6

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova