Big Wheels

22.7.2017 @ Poleenin puisto, Kulttuurikeskus Poleeni, Savontie 13, Pieksämäki, Pieksämäki

Hakemus: 1500 €

Pieksämäen lauantaina 22. heinäkuuta 2017 valtaava koko perheen harrasteajoneuvotapahtuma
Big Wheels on yksi Suomen suurimmista vanhojen ajoneuvojen kokoontumisajoista! Nyt jo kuudettatoista kertaa järjestettävä tapahtuma kerää paikkakunnalle ajoneuvoja ja yleisöä myös maan rajojen ulkopuolelta.

Vuosi vuodelta suosiotaan kasvattava tapahtuma on parhaimmillaan koonnut Poleenin rantapuistoon yli 1.300 harrasteajoneuvoa ja jopa 18.000 hengen yleisön!

Kyseessä on myös päiväkävijämäärältään yksi Etelä-Savon maakunnan suurimmista yleisötapahtumista.

Tapahtumaviikonlopun kohokohta on kokoontumisajo lauantaina 22.7.2017 aivan kaupungin keskustassa kulttuurikeskus Poleenin puiston ja Toikanniemen upeissa järvimaisemissa. Tapahtuma-alueella on edustettuna ajoneuvoharrastuksen koko kirjo merkkiin, malliin tai valmistusmaahan katsomatta, vaikkakin pääpaino on yleensä vanhoissa amerikanraudoissa. Omat alueensa on varattu myös massiivisille jenkkirekoille sekä nostalgisille lasten polkuautoille. Lisäksi suositussa lasten pahviautoverstaassa valmistuu tapahtuman aikana toinen toistaan upeampia menopelejä. Oman mausteensa päivään tuo huimapäinen Cageriders -ryhmän surmanajoshow, jossa hurjapäät Sasja Laajoki ja Pasi Heikkilä temppuilevat maailman suurimman teräksisen surmanajopallon sisällä moottoripyörillään.

Tapahtuma tarjoaa nostalgiannälkäiselle nähtävää enemmän kuin tarpeeksi, sillä samaan aikaan
kulttuurikeskus Poleenissa järjestetään vintage- ja retrokulttuurin erikoismessut. Savo Vintage®
-tapahtuman teemoja ovat vanha muoti, nostalgiasisustus ja keräily. Savo Vintage -messuilla on myös mahdollisuus teettää itselleen vintage-kampaus ja -meikki sekä vaikkapa poseerata pin up -kuvissa. Paikalla on stailauksia, meikkejä ja kampauksia toteuttamassa kansainvälisesti tunnetuista pinup- ja vintage-ammattilaisista koostuva Foxy Vixens' Beauty Parlour -ryhmä. Sekä Big Wheels että Savo Vintage -tapahtumiin pääsee 10 euron pääsymaksulla. Alle 15-vuotiaat lapset veloituksetta aikuisen seurassa.

Lauantain kokoontumisajo päättyy suureen autoparaatiin, jota on katujen varsilla seuraamassa tuhatpäinen yleisöjoukko. Parhaimmillaan jenkkirekkojen vetämässä autoparaatissa on ollut lähes 800 osanottajaa ja autoletkan pituus on ylittänyt kymmenen kilometriä! Tänä vuonna paraati starttaa alueelta klo 17.00.

Amerikanmeininki jatkuu heti paraatin alkupään saavuttua päätepisteeseen, noin klo 18.00, Pieksämäen Keskuskentällä, jossa toisistaan ottavat mittaa Jaguaarit (Jyväskylä) ja East City Giants (Helsinki) amerikkalaisen jalkapallon 1. divisioonan ottessa. Jenkkifutispelin liput 10€, järjestäjä Jyväskylän Jaguaarit.

Lauantai-ilta huipentuu Big Wheels Rock'n roll Party -konserttiin Veturitorilla. Iltabileiden pääesiintyjä on tanskalainen The Ramblin' Bandits. Lavalla nähdään myös kotimaiset SaraLee Band sekä Chattanooga Hogs ja DJ Mr. Brown. Illan aikana käydään myös Underground Model 2017 -mallikilpailun finaali, joka järjestetään nyt neljättä kertaa iltabileiden yhteydessä. Iltaohjelman ikäraja on 18 vuotta ja pääsymaksu 15 euroa.

Big Wheels ja Savo Vintage la 22.7.2017 alkaen klo 10.00, Big Wheels Rock'n Roll Party alkaen klo 21.00

Tarkemmat tiedot aikatauluista ja ohjelmasta: www.bigwheels.fi

Big Wheels täyttää pienen savolaiskaupungin positiivisella energialla, kun ajoneuvoharrastajat eri puolilta maata ja jopa maan rajojen ulkopuolelta cruisaavat kaupunkiin. Tapahtuman aikaan muutoin rauhallinen kaupunki herää henkiin ja näyttäytyy tuhatpäiselle turistijoukolle parhaimmillaan.

Twitter

#bigwheelsfinland

WWW

http://www.bigwheels.fi/

Jaa

190

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova