Bonnie & Clyde

1.7. - 24.8.2017 @ Kajaani, Jyväskylä, Joensuu, Savonlinna, Turku, Tampere, Helsinki

Hakemus: 1500 €

Bonnie Elizabeth Parker ja Clyde Champion Barrow olivat kuuluisa rikollisparivaljakko, joka toimi 1930-luvun laman aikaan Yhdysvalloissa ryöstäen useita pankkeja, pikkukauppoja ja huoltoasemia. Heidät tunnettiin läpi koko Amerikan ja lehtiotsikoiden takia he saivat jo omana aikanaan mystisen ja romantisoidun hohteen. Parivaljakko menehtyi poliisien luotisateeseen 23.5.1934.

Tänä kesänä Bonnie ja Clyde jatkavat pakomatkaansa, mutta tällä kertaa virittäen näyttämönsä julkiseen kaupunkitilaan ympäri Suomen.

Bonnie & Clyde on esitys meidän aikamme ja 1990–luvun alussa syntyneen sukupolvemme näköalattomuuden keskeltä. Se on halumme ottaa oikeus omiin käsiimme, päättymätön pakomatkamme, roolileikkimme, mieletön rakkautemme ja traaginen loppumme. Bonnie & Clyde on loputon halumme uskoa. Bonnie & Clyde on pyrkimyksemme voittaa mahdoton. Bonnie & Clyde on meidän tapamme yrittää jättää maailmaan jälki.

Ohjaus: Pauli Patinen
Näyttämöllä: Lumi Aunio, Eeva Kaihola ja Elias Salonen
Tekstit: Pauli Patinen, Liila Jokelin, Martta Jylhä, Linnea Kilpeläinen ja työryhmä
Sävellys: Henna Helasvuo
Ääni ja tekniikka: Riku Vuorensola
Puvustus: Vita Edvards ja Stella Kylä-Liuhala
Ohjaajan assistentti: Linnea Kilpeläinen
Valokuvat: Heidi Bergström ja Lauri Laukkanen
Grafiikka: Viola Virtamo
Tuotanto: Heidi Bergström

1.-6.7. Helsinki
8.-9.7. Kajaani (Kaukametsän amfiteatteri, klo 19)
11.7. Jyväskylä (Toivolan vanha piha, klo 15)
13.-14.7. Joensuu (Taitokortteli, klo 19)
18.7. Savonlinna (Cafe Alegrian sisäpiha, klo 19)
7.8. Turku (Turun ylioppilasteatterin piha, klo 19)
8.8. Tampere (Nätyn amfiteatteri, klo 19)
15.-24.8. Helsinki

Lippuvaraukset: bonniejaclyde2017@gmail.com
Esityksestä maksat mitä pystyt.
Esitystä ei suositella alle 15-vuotiaille.

Bonnie & Clyde on teatteriohjaaja Pauli Patisen koollekutsuman, helsinkiläisistä ylioppilasteatterilaisista sekä Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun opiskelijoista koostuvan vapaan ryhmän valmistama näyttämöteos, joka kiertää autolla ympäri Suomea kesällä 2017. Esitys sai ensi-iltansa 1.7. Helsingin Tervasaaressa, jonka jälkeen sitä esitetään heinä-elokuun ajan julkisessa kaupunkitilassa ympäri maata.

Esityksen pyrkimys on levittää uutta musiikkiteatteria mahdollsimman saavutettaviin tiloihin ympäri Suomen. Lipusta katsoja maksaa mitä pystyy - Bonnien & Clyden taide kuuluu kaikille. Esitys on voittoa tavoittelematon. Esityksen tarkoitus on häivyttää näyttämötaiteen korkeakulttuurista leimaa ja tuoda sitä julkisiin tiloihin, tiukemmin osaksi monimuotoista kaupunkikulttuuria. Pyrkimyksenämme on tilanne, jossa kaupunkilaiset voisivat tulotasostaan, sosiaaliluokastaan tai muista syistä huolimatta todella valita tulla katsomaan korkeatasoista ja kunnianhimoista näyttämötaidetta. Esityksen tapahtuminen eri kaupungeissa ympäri Suomen tarjoaa tämän mahdollisuuden myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Ideologianamme on virittää näyttämömme mahdollisimman matalan kynnyksen tiloihin, mahdollisimman suuren ihmisjoukon saavutettavaksi.

Esityksen kiertuemuoto aiheuttaa tuotannolle valtavat kustannukset. Saimme esituotantoa varten pienen apurahan, joka ei kuitenkaan riitä kiertueen loppuun saattamiseen. Helsingin sekä kiertueen alkupään esityksillä olemme onnistuneet saamaan kasaan noin puolet tarvittavasta summasta, mutta Helenin tuen avulla voisimme matkustaa huoletta loppuun saakka. Helenin avulla kustannettaisiin kahden kiertueauton bensat, seitsenhenkisen työryhmän ruuat, esityksen markkinointi maakunnissa sekä osa majoittumisesta eri kaupungeissa.

Twitter

#bonniejaclyde2017 #bonnieandclydeontherun

WWW

https://www.facebook.com/events/252535978485740/?fref=ts

Jaa

21

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova