Funky Elephant Festival 2017

9.9. - 10.9.2017 @ Suvilahti, Kaasutehtaankatu 1, Helsinki

Hakemus: 1500 €

Legendaarinen Funky Elephant -festivaali marssii tänä vuonna Kampin klubeilta Helsingin Suvilahden vanhaan tehdasmiljööseen ja sen intiimeille sisäpihoille, jotka saavat valojen ja visuaalien kautta täysin uuden ilmeen.

Syksylle siirtyvä uudistunut juhla on elämyksellinen boutique-tyylinen festivaali, joka panostaa ainutlaatuiseen hyvän olon festivaalikokemukseen, inspiroiviin virikkeisiin sekä poikkitaiteelliseen ja yleisöä osallistavaan ohjelmasisältöön. Funky Elephant tarjoaa yleisölleen mahdollisuuden heittäytyä alakulttuurien ja undergroundin maailmaan tunnelmallisissa puitteissa sekä nauttia tulevaisuuden trendeistä ja ilmiöistä autenttisimmillaan niiden alkulähteillä.

Emme toki ole unohtaneet svengaavaa rytmimusiikkia, joka bändien ja deejiiden voimin funky-hengessä laittaa lanteesi keinumaan ja sydämesi pakahtumaan. Musiikillisesti tapahtuma kattaa lukuisia rytmimusiikin genrejä funkista, soulista, jazzista, hiphopista, reggaesta ja afrobeatista lähtien aina modernimpaan klubisoundiin ja maailman rytmeihin.

Funky Elephant kokoaa erilaisista etnisistä ja kulttuurisista taustoista tulevat ihmiset nauttimaan ja tekemään yhdessä rauhan, rakkauden ja solidaarisuuden hengessä. Katuruokabasaari tarjoilee moninaisine maistuvine herkkuineen molempina päivinä.

❁ Monimuotoinen festariviikonloppu ❁

▶︎ Lauantaina 9.9. Funky Elephantissa nautitaan rytmimusiikin moninaisesta kirjosta ja elämysohjelmasta runsaimmillaan. Sisäänpääsy on maksullinen, mutta edullinen, jotta osallistumiskynnys pidetään matalana.

▶︎ Sunnuntaina 10.9. on luvassa maksuton koko perheen karnevaali työpajoineen ja aktiviteetteineen kaikenikäisille. Mahdollisimman avoin kaupunkikulttuurin temmellystanner toimii silloin myös esittelyareenana erilaisille toimijoille ja järjestöille, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Näitä ovat muun muassa Nuorisoasiainkeskuksen Happi ja Start up refugees.


Funky Elephantin konseptia uudistetaan ja kehitetään nyt rohkeasti ja pitkäjänteisesti. Samalla festivaali siirtyy ydinkeskustan klubimiljööstä Suvilahteen, joka madaltaa osallistumiskynnystä tarjoten entistä avoimemman tilan kotiseutuhenkiselle urbaanille tapahtumalle. Vuodesta 2017 lähtien Funky Elephant on Suvilahdessa järjestettävä festivaali, jossa aiempi musiikkipainotteinen konsepti yhdistyy kotiseudun yhteisölliseen kaupunkikulttuuriin ja matalan kynnyksen osallistavuuteen, monikulttuurisiin työpajoihin, lasten ohjelmaan, vahvaan elämyksellisyyteen ja poikkitaiteellisuuteen sekä ruokakulttuuriin.

Festivaalin päätavoite on kytköksissä Funky Amigos ry:n viralliseen toimintatarkoitukseen, joka on mustan rytmimusiikin ja alan artistien aseman sekä suvaitsevaisuuden edistäminen Suomessa. Ohjelmasisällön osalta tämä toteutuu Funky Elephantissa korkeatasoisen ja ajankohtaisen taiteellisen ohjelmiston sekä tiedotustoiminnan kautta. Niissä tuodaan musiikin ja taiteen keinoin esiin festivaalin kotiseudun erilaisia alakulttuureita ja etnisiä vähemmistöryhmiä.

Tapahtuma tulee olemaan suurelta osin yleisölle maksutonta (toinen festivaalipäivistä) ja sen rakentaminen kaupunkiympäristöön vaatii klubiympäristöä huomattavasti enemmän resursseja, minkä vuoksi rahoituksen järjestyminen ja avustuksen saaminen on elintärkeää koko festivaalin uudistumiselle, toteutumiselle ja jatkuvuudelle niin tulevana vuonna kuin jatkossa.

Twitter

#funkyelephantfestival #funkyamigos #suvilahti #funkyfamily #funkyou

WWW

http://funkyelephantfestival.com/

Jaa

172

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova