Lasten puuhapäivä

5.8.2017 @ Kallenaution kestikievarimuseo, Kallenautiontie 327, Juupajoki

Hakemus: 1500 €

Lasten puuhapäivä on Kallenaution aidossa kestikievarimiljöössä järjestetty koko perheen päivätapahtuma (11-15), joka antaa mahdollisuuden kokeilla nykysukupolville jo vieraaksikäyneitä entisajan työtapoja sekä ajanvietteitä menneen ajan tunnelmasta nauttien. Kievarin piiat ja rengit opastavat eri puuhapisteiden toimintoihin ja lapset saavat erilaisia askareita kokeiltuaan museopasseihinsa leimoja. Tapahtumassa on kymmenen erilaista puuhapistettä, mm. nikkarointia, luonnonaskarteluja, liikunnallisia aktiviteetteja, entisajan satuhetkiä sekä leluja. Piha-alueella on myös kotieläimiä.

Tapahtuma on ilmainen ja kannustaa kaikkia vauvasta vaariin heittämään hetkeksi nykyhetken vilske taakseen. Puuhapäivän elämyksellisestä päivästä saavat lukuisat perheet nauttia jo viidettä kesää ja tapahtumaan saapuu kävijöitä lukuisilta eri paikkakunnilta. Tapahtuman järjestää pieni kotiseutuyhdistys Juupajoki-seura, joka ylläpitää Kallenaution kestikievarimuseota.

Puuhapäivä on pienessä Juupajoen kunnassa hyvin suosittu muutamien talkoolaisien voimin järjestettävä vuosittainen ja odotettu kesätapahtuma, joka kerää kävijöitä kauempaakin. Tapahtuma on pidetty ilmaisena kävijöille, koska päivän tärkein tehtävä on antaa nykylapsille elämyksiä ja ymmärrystä entisajan elämästä sekä ylläpitää peruskädentaitoja, jotka teknistyvässä maailmassa ovat vähentyneet. Samalla myös isovanhemmat pääsevät kokemaan uudelleen jo kadonneita työmenetelmiä ja menneen ajan tunnelmaa.

WWW

http://www.kallenautio.fi

Jaa

94

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova