Merirosvojen paluu ~Oulujärvelle~

2.9.2017 @ Oulujärven lomakylä, Vuolijoentie 891, Vaala

Hakemus: 1500 €

Tapahtuma perustuu Oulujärven merirosvojen tarinaan, jotka herättivät kauhua ja rötöstelivät ja ryöstelivät n.1850-1867 välisenä aikana Oulujärvellä ja rannoilla niin epäonnisia kuljetusveneitä kuin tavallisia ihmisiä.Ryöstelyyn liittyi kuitenkin ns. Robin Hood-toimintaa, jonka johdosta kyläläiset suojelivat rosvoja, eivätkä ilmiantaneet heitä. Rosvot jakoivat osan saaliistaan kyläläisille.

Tapahtumassa kerrotaan tarinaa fiktiivisin keinoin faktaan pohjautuen.
Tapahtumassa seikkaillaan eri pisteillä, opetellen tärkeitä taitoja(merimiessolmut, navigointi tähtimerkkien mukaan, köysillä kävely jne.) Jokaiselta pisteeltä ansaitaan pala vanhasta aarrekartasta ja 8 palan löydyttyä, löytyy myös merirosvojen aarre.

Vasta perustettu Vaalan Kulttuuriklubi ry ja pieni, mutta sitäkin ahkerampi kuntalaisista koostuva vapaaehtoisryhmä järjestävät tämän toiminnallisen tapahtuman Oulujärven rannalla.

Vaalan kunta on pieni ja lapsille halutaan järjestää elämyksellistä, ns. osallistavaa toimintaa.

Tässä tapahtumassa kerrotaan tärkeästä ja rikkaasta kulttuuriperinnöstä, joka meillä on ja halutaan myös viestittää lapsille ja nuorille kuinka tärkeää on tuntea oman kotiseudun historia ja omat juuret. Merirosvoja ei myöskään tiettävästi ole ollut muilla Suomen sisävesialueilla.

Kulttuuriperinnön eteenpäin välittämisen lisäksi toinen tärkeä seikka on järjestää lapsille toimintaa ja tässä tapahtumassa lapset itse tekevät ja toimivat seikkailun merkeissä.
Myöskään aikuisia ei ole unohdettu ja lasten seikkaillessa he voivat nauttia makkaranpaistosta ja rosvopaistin syömisestä ja rentoutua rannalla.

Tapahtumasta on tarkoitus tehdä jokavuotinen tapahtuma ja kasvattaa sitä isommaksi. Näin ensimmäistä kertaa tapahtuma on yleisölle maksuton ja kaikki kustannukset menevät meidän vapaaehtoisten kukkarosta. Tapahtumasta tehdään visuaalisesti jännittävä lavastein ja rakennetaan mahdollisuuksien mukaan todentuntuinen ympäristö. Visuaalisuus on vähintään yhtä tärkeä seikka tapahtuman onnistumisen suhteen kuin itse toiminta.

Twitter

#merirosvotpalaa

Jaa

55

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova