Musiikkinäytelmä Seitsemän veljestä Ypäjällä

14.6. - 8.7.2017 @ Ypäjän musiikkiteatteri, Jaakkolantie 2, Ypäjä

Hakemus: 1500 €

Voimalla seitsemän miehen – ja monikymmenpäisen kuoron ja orkesterin

Kari Mäkirannan säveltämän, Pasi Toivasen dramatisoiman ja Tuomo Salmelan ohjaaman musiikkinäytelmän tapahtumat sijoittuvat 1800-luvulle eteläiseen Hämeeseen, jossa vanhempansa menettäneet veljekset Juhani, Tuomas, Aapo, Simeoni, Timo, Lauri ja Eero asuvat keskenään perimällään Jukolan tilalla.

Näytelmä on nuorten veljesten kasvutarina, jossa sääntöjä ja määräyksiä vastaan kapinoiminen kuuluu osana vastuulliseksi aikuiseksi kasvamiseen. Luonteenpiirteiltään ja tavoiltaan keskenään erilaisten nuorten miesten sopeutumisesta yhteiskunnan jäseniksi löytyy aina ajankohtaisia piirteitä, jotka puhuttelevat nykypäivänkin katsojaa.

Ypäjä, tuo pieni kunta Kanta-Hämeessä on tunnettu hevosistaan, mutta myös korkealuokkaisesta musiikkiteatterista, jota tehdään harrastajavoimin ammattilaisten ohjauksessa. Näyttelijät eivät ole vain ypäjäläisiä, vaan iloinen ryhmähenki houkuttelee teatteriharrastajia eri puolelta Etelä- ja Länsi-Suomea: Pirkanmaalta, Varsinais-Suomesta, Satakunnasta, Uudeltamaalta ja muualta Kanta-Hämeestä.

Vaikka Seitsemän veljestä pyörii tänä vuonna monessakin teatterissa, ei muualla nähdä Kiven klassikkoa tässä muodossa. Kyseessä on musiikkinäytelmä, jonka musiikin on säveltänyt Kari Mäkiranta. Mäkiranta toimii myös teatterin kapellimestarina. 22 hengen liveorkesteri pitää huolen, että musiikki raikaa kesäisessä maalaismiljöössä pitkälle. Monikymmenpäinen näyttelijöiden ja kuorolaisten joukko tuo joukkokohtauksiin voimaa, josta Ypäjän Musiikkiteatteria on aina kiitelty.

Ypäjän Musiikkiteatterin näyttämölle on saatu lahjakas veljessarja. Vanhan mielikuvan tylsästä ja raskaasta teoksesta voi heittää saman tien romukoppaan! Teos on veljeksille vaativa, koska kohtaukset ovat hyvin fyysisiä ja vaativat hyvää kuntoa näyttelemis- ja laulutaidon lisäksi. Kaikki veljekset ovat lavalla lähes koko 2,5-tuntisen näytelmän ajan, joten hengähdyshetkiä ei juurikaan ole. Osa nuorista näyttelijöistä ovat tuttuja kasvoja niin Ypäjän Musiikkiteatterin lavalta kuin muistakin teattereista. Kaikilla on kokemusta näyttelemisestä ennestään, mm. Somerniemen Musiikkiteatterissa, Raision Teatterissa, Forssan Teatterissa, Rauhaniemen kesäteatterissa, Myötätuulen teatterissa ja Tuuloksen Wpk:n Ruuttanäyttämöllä.

Ja Ypäjällä kun ollaan, nähdään näyttämöllä perinteen mukaan myös hevonen!

WWW

http://www.ypajanmusiikkiteatteri.fi

Jaa

326

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova