Opaspentukerhon perinteineN kesäpäivä

19.8.2017 @ Partiolaisten Pajaniemen leirialue , Savontie 370 , Lempäälä

Hakemus: 1500 €

Opaspentukerho perustettiin 29.3.2008. Opaspentukerhoa kutsutaan leikkimielisesti äippäkerhoksi ja sen jäseniä äipiksi sukupuolesta riippumatta. Jäsenmaksua ei ole, (http://opaspentu.linja.org/).

Opaskoirakoulujen vapaaehtoistyötä tekevien hoitoperheiden merkitys on suuri. Ilman kotikasvatusta pentu ei kykene opaskoirana asumaan näkövammaisen kodissa. Myös aikuiset koirat (koulutuksessa olevat, mammakoirat) tarvitsevat hoitokodin rauhallisen ympäristön pysyäkseen fyysisesti ja henkisesti terveinä. Ilman hoitoperheitä opaskoiria ei olisi.

Hoitoperhe tekee Opaskoirakoulun kanssa sopimuksen 1.5 vuodeksi. Se sitoutuu antamaan koiralle Opaskoirakoulun ohjeiden mukaisen peruskasvatuksen ja kustantamaan koiranhoidosta aiheutuvat taloudelliset kulut. Siitoskoiran siitosaikana hoitoperhe saa Opaskoirakoululta ruuan, koska tämä aika vaatii erityistä huomiota myös ruokailun suhteen. Muun ajan hoitoperheet kustantavat ruoat itse.

Suomessa on kolme opaskoirakoulua (Koirakoulu NouHau joka sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Ilmajoella, Suomen opaskoirakoulu, joka sijaitsee Kuopiossa Kurkimäellä ja Vantaan Opaskoirakoulu joka sijaitsee Vantaalla Itä-Hakkilassa). Pentukerhoon saa kuulua minkä tahansa Opaskoirakoulun pikkupentu, koulutuksesta lomalla oleva tuleva opas, mammakoira, eläkeläinen tai vaikkapa kotikoiraksi jäänyt "uranvaihtaja".

Kerhon ajatuksena on tarjota vertaistukea pentuhoitajille, järjestää tapaamisia, retkiä ja muuta mukavaa ohjelmaa, myös yhdessä opaskoirankäyttäjien kanssa. Haemme tätä Teiltä saatua rahaa hyödyntääksemme sitä Pentukerhon perinteiseen kesäpäivään, joka on tänä vuonna lauantaina 19.8. Lempäälän Pajaniemessä.

Rahalla saisimme katettua aluevuokran, ruokailun, kahvituksen ja saisimme pennuille vielä jonkin pienen kesäyllätyspaketin ja hyvän mielen ympäri suomea meidän kesäpäivään tuleville vapaaehtoistyötä tekeville perheille ja koirille. Kesätapahtumaamme on osallistunut 20-40 nelijalkaa hoitoperheineen.

FUF FUF kesäterveisin
Sari Talonen ja opaspentukerho

PS. moni yritys on ottanut opaspennun ns. kummikoiraksi, jolloin se pääsee lähemmin tutustumaan opaspennun elämään. Vink, Vink. siellä Teille Novalla <3 <3 <3

WWW

http://opaspentu.linja.org/

Jaa

2

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova