SAMPO 2017 Kansainvälinen nukketeatterifestivaali

29.8. - 3.9.2017 @ Nukketeatteri Sampo, Teatteri Avoimet Ovet, Päivälehden museo, Annantalo, Savoy-teatteri, Espan lava, Erottajankatu 7, 00130 Helsinki, Helsinki

Hakemus: 1500 €

Kansainvälinen nukketeatteri rantautuu Suomeen voimalla! Nukketeatteri Sampo järjestää Helsingin keskustassa kansainvälisen nukketeatterifestivaalin SAMPO 2017 29.8.-3.9.2017 tuoden kaupunkiin positiivista taide-energiaa.

Festivaali tarjoaa ennennäkemättömän valikoiman upeaa nukketeatteria Helsingin sydämessä kuudella eri näyttämöllä. Luvassa on nukketeatteria Ranskasta, Tsekistä, Sloveniasta, Islannista, Serbiasta – kansainvälisiä alan huippuja, sekä nukketeatteria Turusta, Tampereelta, Helsingistä ja Porvoosta – kotimaisia kovan tason ammattilaisia ja nukketeatterin uranuurtajia. Ohjelmistosta löytyy esityksiä lapsille, aikuisille ja myös nuorille. Tämä Suomessa ainutlaatuinen tapahtumakokonaisuus on monitaiteinen ja tarjoaa yleisölle hienon kattauksen esityksiä nukketeatterista visuaaliseen teatteriin ja esineteatteriin sekä musiikkiin.

SAMPO 2017 on mahdollisuus kokea nukketeatterin voima ja lumo kaikessa laajuudessaan ensimmäistä kertaa Helsingissä. Haluamme näyttää mitä kaikkea nukketeatteri on, ja muuttaa mielikuvan tästä taidemuodosta rytinällä. Nukketeatteri on rujoa, kaunista, maagista, lyyristä ja herkkää. Se ei ole pientä vaan suurta. Nukketeatteri antaa mahdollisuuden palata lapsuuden fantasian värittämään todellisuuteen, ja tuoda sen elävänä nykyhetkeen. SAMPO 2017 tuo positiivista energiaa kaupunkiin niin lapsille kuin aikuisillekin!

Festarin esityspaikkoja ovat Nukketeatteri Sampon Erottajankadun näyttämön lisäksi Teatteri Avoimet Ovet, Annantalo, Savoy-teatteri, Päivälehden museo ja Espan lava. Festivaaliklubi on avoinna iltaisin Sampon Satumaisessa Kahvilassa ja tarjoaa kohtaamispaikan taiteilijoille ja yleisölle. Sen ohjelmaan voi jokainen osallistua!

Festivaalin nettisivuilta nukketeatterisampo.fi/sampo2017 löytyvät tiedot festariesityksistä ja aikatauluista.

Lippuja voi ostaa verkkosivuilta tai Nukketeatteri Sampon lipunmyynnistä. Lippujen hinnat ovat 19/15€ aikuisten esityksiin, 12€ lasten esityksiin. Myös ryhmälippuja ja festaripassi saatavilla. Lisäksi ohjelmistossa on ilmainen ulkoilmaesitys Espan lavalla, ja nukketeatterin keinoin tehdyn elokuvan esitys, johon myös on vapaa pääsy. Koko ohjelmisto alla, katso tarkemmat tiedot nettisivuilta: nukketeatterisampo.fi/sampo2017. Festivaalilla on myös facebook-sivut osoitteessa facebook.com/sampofestivaali.

SAMPO 2017 -FESTIVAALIN OHJELMA

Blick Théâtre (Ranska): [hullu] 29. & 30.8. klo 19 Savoy-teatteri
Nukketeatteri Sampo: LEONARDON LENTÄVÄT APINAT 30.8. klo 10 & 3.9. klo 16 Nukketeatteri Sampo
Milla Risku: CIRCUS STRADA 30.8. klo 12 & 15 Päivälehden museo
Worlds of Puppets (Islanti): MUODONMUUTOKSIA 30.8. klo 18, 31.8. klo 10, 2.9. klo 15 Nukketeatteri Sampo
Elokuva STRINGS 30.8. klo 19.30 & 31.8. klo 16 Nukketeatteri Sampo
Nukketeatteri Ofelia: PALLO 31.8. klo 12 & 15 Päivälehden museo
Teatteri Pinokio (Serbia) / UMO: MAX METALIK 31.8. klo 19 Espan lava
Teatteri Mukamas: KOLME KILIÄ 1.9. klo 10 & 18 Annantalo
Nukketeatteri Sampo: HARAKKA HUTTUA KEITTÄÄ 1.9. klo 12 & 15 Päivälehden museo
Animaform/Satu Paavola: BETTE ´SIS´ O´VALLEY 1.9. klo 18.30 Teatteri Avoimet Ovet
Matija Solce (Slovenia): PIENIÄ YÖTARINOITA 1.9. klo 20 Nukketeatteri Sampo
Naivní Divadlo Liberec (Tsekki): LAMMAS JOKA PUTOSI TAIVAALTA 2.9. klo 13 & 16 & 3.9. klo 13
TEHDAS Teatteri: JOHN-ELEANOR 2.9. klo 18 Teatteri Avoimet Ovet
Fekete Seretlek (Tsekki): KAR 2.9. klo 20 Nukketeatteri Sampo
Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikanen: MISSING AMELIA EARHART 3.9. klo 18 Teatteri Avoimet Ovet
Matija Solce (Slovenia): KOIRAN ELÄMÄÄ 3.9. klo 20 Nukketeatteri Sampo

Muutokset mahdollisia.

SAMPO 2017 (29.8.-3.9.2017) on kansainvälinen nukketeatterifestivaali, joka järjestetään osana Nukketeatteri Sampon 40 -vuotisjuhlavuotta. Tuomme helsinkiläisten näkyviin Suomen korkeatasoisimmat nukketeatterit sekä joukon ulkomaisia huippuja. Tämä Suomessa ainutlaatuinen tapahtumakokonaisuus on monitaiteinen, ottaa huomioon sekä lapset että aikuiset ja tarjoaa yleisölle hienon kattauksen esityksiä nukketeatterista visuaaliseen teatteriin ja esineteatteriin sekä musiikkiin. Tapahtuma kokoaa myös yhteen nukketeatteriväen, luoden tekijöille uuden foorumin, jolla tuoda työtään esille.

Festivaalille on kutsuttu esiintymään 5 ulkomaista ja 6 kotimaista ryhmää. Osa esityksistä on sanattomia tai englanninkielisiä, osa suunnattu lapsille vauvasta alkaen, osa aikuisille. Ohjelmassa on myös nuorille sopivia esityksiä. Yhteensä näytöksiä on 25 kuuden päivän aikana, ja lisäksi ohjelmassa on kaksi elokuvan esitystä ja ulkoilmanäytös. Festivaalin yhteydessä järjestetään myös taiteilijatapaamisia, keskustelutilaisuuksia sekä työpajoja. Nukketeatteri tuodaan ulos kaupunkilaisten pariin! Espan lavalla nähtävä ulkoilmaesitys Max Metalik, jossa nähdään yksi maailman suurimmista nukketeatterinukeista, toteutetaan yhteistyössä UMO:n kanssa ja siihen on kaupunkilaisilla vapaa pääsy. Haluamme tapahtumalla rikastuttaa Helsingin kulttuuritoimintaa ja tuoda kaikkien nähtäville korkeatasoista taidetta, joka on monelle aivan jotain uutta. SAMPO 2017 on matalan kynnyksen kaupunkitapahtuma, joka tarjoaa jokaiselle jotakin.

Tapahtuman kohdeyleisöjä ovat pääkaupunkiseudulla asuvat lapset ja aikuiset, päiväkodit ja koulut, nukketeatterista kiinnostuneet sekä teatterialan ammattilaiset. Esityspaikkoina toimivat Nukketeatteri Sampon omien näyttämöiden lisäksi 5 muuta lähistöllä sijaitsevaa esitystilaa (Annantalo, Teatteri Avoimet Ovet, Savoy-teatteri, Päivälehden museon auditorio, Espan lava). Festivaaliklubi on avoinna joka ilta Sampon Satumaisessa kahvilassa tarjoten mielenkiintoisia esiintyjiä aikuisyleisölle. Helsingin kaupunki ja Helsingin Juhlaviikot ovat festivaalin yhteistyökumppaneita. Festivaali on tarkoitus järjestää jatkossa vuosittain.

Vuonna 1977 perustettu Nukketeatteri Sampo juhlii 40 toimintavuottaan vuonna 2017. Sampo on ainoa Helsingissä toimiva, teatterilain piiriin kuuluva ammattinukketeatteri, ja samalla ainoa Helsingissä toimiva, teatterilain piiriin kuuluva lastenteatteri. Esityksiä Sampolla on vuosittain noin 200 ja yleisöä noin 20 000. Teatterin historian aikana katsojia on ollut jo yli miljoona. Teatterille keskeisiä arvoja ovat lapsilähtöisyys, suvaitsevaisuus, avoimuus ja laatu. Alkuvuodesta 2016 Nukketeatteri Sampo muutti uuteen tilaan Helsingin keskustaan (Erottajankatu 7). Sijaintinsa ansiosta teatterin tavoitettavuus on erinomainen myös kauempaa tuleville kävijöille. Tilassa on 133-paikkainen muunneltava näyttämö, sekä 50-paikkainen gallerianäyttämö. Teatterin aulagalleriassa toimiva Sampon Satumainen kahvila on avoinna yleisölle ja tarjoutuu koko perheen oleskelutilaksi muulloinkin kuin esitysten yhteydessä.

Twitter

#sampo2017

WWW

http://nukketeatterisampo.fi/sampo2017

Jaa

83

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova