SURULLISEN YKSINPUHE -runoratikka

20.9.2017 @ Mikonkatu 19 (lähtöpysäkki), Helsinki

Hakemus: 1500 €

SURULLISEN YKSINPUHE -runoratikka on suunnattu kaikille helsinkiläisille suomenkielisen runouden ystäville. He ovat tervetulleita noin kaksituntiseen liikkuvassa raitiovaunussa järjestettävään runotilaisuuteen, joka on samalla Surullisen yksinpuhe -runokirjan julkistamisjuhla.

Tilaisuuden aluksi runoilija lausuu tervetuliaissanat ja tämän jälkeen lukee runojaan ko. runoteoksesta. Lopuksi on elävää musiikkia ja yleisöllä tilaisuus ostaa runoilijan runokirjoja: Kunnialliset terveiset Pariisista, Kaukainen kaipaus ja Surullisen yksinpuhe.

Raitiovaunu on HKL:ltä vuokrattava v. 1967 HKL 150 -malli, jossa on noin 60 istumapaikkaa. Vaunun varusteluun sisältyy mikrofoni, joka mahdollistaa hyvän kuuluvuuden runoja lausuttaessa. Tarjolla on pientä purtavaa ja virvokkeita. Tilaisuus on osallistujille maksuton osallistumisen ja tarjoilun osalta.

Mikä on mukavampaa kuin hämärtyvänä syysiltana rauhoittua kuuntelemaan lohduttavia runoja raitiovaunussa sen körötellessä pitkin Helsingin hiljeneviä katuja. Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja kommentteja aiheeseen ja runouteen liittyen. Kyseiset runot ovat helposti lähestyttäviä, jolloin niin nuoret kuin seniorit voivat kokea elämyksiä ja oivaltaa ajatuksia rakkaudesta - siitä, miltä tuntuu, kun oikein rakastaa tai tulee torjutuksi. Nuo tunteet ovat tuttuja itse kullekkin. Tilaisuuteen ovat tervetulleita myös he, joille runous on vierasta. SURULLISEN YKSINPUHE -runoratikan tavoitteina ovat tarjota hetken pysähdys runojen maailmaan ja toimia matalan kynnyksen väylänä alaan vihkiytymättömille.

Jaa

1

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova