Törnävän kulttuurikuu

16.7. - 13.8.2017 @ Törnävän sairaala-alue, Seuralantie 3, Seinäjoki

Hakemus: 1500 €

Törnävän kulttuurikuu on Kulttuuriyhdistys KoHon järjestämä kuukauden kestävä paikallisen kulttuurin ja taiteen tapahtuma. Kulttuurikuun tavoitteena on saada paikallisille taiteentekijöille enemmän näkyvyyttä ja tarjota kaupunkilaisille kulttuuria, jotka ovat aikaisemmin jääneet suurtapahtumien varjoon. Tapahtuma on tehty yhteistyössä kymmenien paikallisten yhteisöjen, toimijoiden ja itsenäisten taiteentekijöiden kanssa. Odotamme tapahtumaan n. 4000 kävijää. Tapahtumiin on pääsääntöisesti ilmainen sisäänpääsy. Törnävän kulttuurikuu järjestetään tänä vuonna toista kertaa.

Törnävän kulttuurikuu järjestetään Törnävän sairaala-alueella, historiallisessa piiri mielisairaala-alueella. Sairaala-alueen ensimmäiset rakennukset ovat valmistuneet jo 1900-luvun alussa. Tapahtuma-alue tarjoaakin ainutlaatuisen ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ympäristön kaupunkitapahtuman järjestämiseen.

TAPAHTUMAPAIKAT
Törnävän kulttuurikuun tapahtumat ja aktiviteetit on jaettu neljään eri tapahtumapaikkaan Törnävän sairaala-alueella: Seurala, Nurmikenttä, Taidegalleria Hallintola ja sairaala-alueen kirkko.
Seurala rakennettiin alun perin virkistäytymis- ja kokoontumispaikaksi sairaan henkilökunnalle. Kulttuurikuun aikana Seuralassa on konsertteja, teatteria, burleskia ja jalkapalloseura SJK 05-juniorjoukkueen ylläpitämä kahvila.
Alueen nurmikentällä voi nähdä erilaista pajatoimintaa, vilttikirppistä, satupiknikejä ja performanssitaidetta. Nurmikentän aluesomistuksesta on vastannut Seinäjoella toimiva työttömien aktivointihanke Preppaamo.
Törnävän sairaala-alueen kirkko taas luo mitä miellyttävimmän rauhoittumispaikan. Kirkossa järjestetään hengellisiä menoja ja konsertteja.
Alueen vanha toimistorakennus Hallintola on muutettu taidegalleria Hallintolaksi. Galleriassa on näytillä paikallisten ammattitaiteilijoiden kuin aloittelevien taitelijoiden töitä.

Tapahtuman suojelija on sisäministeri Paula Risikko.

YHTEISTYÖKUMPPANIT
Seinäjoen liikuntapalvelut
Seinäjoen kirjasto
Seinäjoen oppaat
Seinäjoen seurakunta
Seinäjoen taitelijaseura
Seinäjoen kansalaisopisto
Seinäjoen Taidehalli
Steinerpäiväkoti Pajulintu
Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Etelä-Pohjanmaan matkailu
Lastenkulttuurikeskus Louhimo
Preppaamo
Piirin lapset
Pohjanmaan historiallinen seura
Kulttuurikollektiivi Silta ry
Varikko Galleria
Teatteri Lapua
Sekä monet yksityiset taitelijat.

Törnävän kulttuurikuu järjestetään ennen kaikkea vapaaehtoisvoimin ja tuotantoryhmä on hyvin pieni. Saimme avustusta hyvin niukasti tapahtuman järjestämiseen, emmekä ole pystyneet maksamaan kulttuurikuussa esiintyville artisteille minkäänlaisia korvauksia. Käyttäisimmekin rahat kulttuurikuussa esiintyvien artistien kulukorvauksiin.

Törnävän sairaala-alueen tulevaisuus on myös kysymysmerkki. Alueen sairaalat tyhjentyvät muutaman vuoden sisään ja potilaat siirtyvät uusiin rakennuksiin, mutta vielä ei ole tarkkaa tietoa mitä alueelle tapahtuu ja millaiseen käyttöön rakennukset menevät. Törnävän kulttuurikuulla osoitamme, että aluetta voisi käyttää myös paikallisen kulttuurin- ja taiteen keskuksena, jossa paikalliset yhteisöt ja itsenäiset taitelijat voisivat toimia yhdessä ja tehdä taloudellisesti riippumatonta taidetoimintaa.

Kulttuuriyhdistys Koho uskoo, että Törnävän kulttuurikuu on tapahtuma, jolle on tarvetta. Seinäjoki on tunnettu massatapahtumistaan, mutta paikallisen osaamisen esilletuomisessa ei ole vielä ollut suunnannäyttäjää. Ainakaan ennen Törnävän kulttuurikuuta.

Twitter

#tornavankulttuurikuu

WWW

http://www.kulttuurikuu.fi

Jaa

31

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova