Tough Valter

20.8.2017 @ Valtterinmäki, Uudenkaarlepyyn Ratsastuskerho / Nykarleby Ridklubb, Kovjoentie 87, Uusikaarlepyy

Hakemus: 1500 €

Tough Valter on maastoestejuoksukilpailu kaikille ikään tai sukupuoleen katsomatta. Tervetulleita ovat niin lapset kuin aikuisetkin. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda uutta ja erilaista Uuteenkaarlepyyhyn, pitää hauskaa yhdessä kilpailun muodossa ja parantaa tapahtumapaikan, Valtterinmäen tunnettavuutta.

Valtterinmäki, nk. "Roskismäki" on aikoinaan jätemäen päälle tehty. Nykyään siellä on hevosten maastoesterata ja talvisin sinne tullaan pulkkailemaan. Läheisyydessä kulkee myös vaellusreitti, motocross-reitti ja löytyypä sieltä agilityratakin. Mäellä on paljon annettavaa ja potentiaalia myös uusille käyttäjäryhmille. Mäki ristittiin kesäkuussa 2017 Valtterinmäeksi Topeliuksen, Uudenkaarlepyyn sankarin, sadun mukaan. Vuonna 2018 on Topeliuksen 200. juhlavuosi Uudessakaarlepyyssä.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä kilpailu tapahtuu Uudenkaarlepyyn viikon aikaan, jolloin pienen kaupungin jokainen viikonpäivä täyttyy tapahtumista ja niihin ottavat osaa niin vieraspaikkakuntalaiset kuin jo kaupungista pois muuttaneet, vakituisten asukkaiden lisäksi. Tavoitteena on, että Tough Valter vakiinnuttaisi paikkansa viikon ohjelmanumerona myös tulevaisuudessa ja että liikunnasta kiinnostuneet löytäisivät tiensä Valtterinmäelle.

Stipendirahan käyttäisimme sopivien esteiden hankkimiseen ja mahdollisesti myös äänentoistolaitteiston vuokraamiseen. Sopivilla esteillä tarkoitamme säänkestäviä ja tukevia, esimerkiksi ramppeja, köysiä ja seiniä. Tarkoituksena on, että nämä esteet jäävät paikoilleen ja täten rakennamme myös uutta treenipaikkaa joka houkuttelee harjoittelemaan Valtterinmäelle muutkin kuin ratsastajat.

Tapahtuman järjestää Uudenkaarlepyyn ratsastusseura Uudenkaarlepyyn Trivselrådetin avustuksella. Trivselrådet on ryhmä ihmisiä, jotka tekevät töitä viihtyvyyden parantamiseksi Uudessakaarlepyyssä.

Tapahtuman löytää Facebookista hakusanalla Tough Valter, lisätietoa löytyy myös ratsastuskerhon nettisivulta www.nurk.fi. Topeliuksen 200-vuotisjuhlavuoteen ja siihen liittyvään projektiin voi tutustua enemmän osoitteessa http://www.nykarleby.fi/topelius/home (ruotsiksi).

Tough Valterin myötä kokeilemme aivan uutta liikuntatapahtumaa Uudessakaarlepyyssä. Pieni ryhmä ihmisiä keksi, että tämä olisi kiinnostava tapahtuma järjestää tavallisten ratsastuskisojen lisänä. Haluaisimme parantaa myös Valtterinmäen houkuttelevuutta jotta myös muutkin kuin ratsastajat ja vaeltajat löytävät sinne. Tapahtuman myötä myös Valtterinmäki saisi paikkansa Uudenkaarlepyyn viikon ohjelmanumerossa. Käytämme kilpailussa paljon hevosten maastoesteitä ja myös muita helposti hankittavia esteitä mutta ns. isompiin kokonaisuuksiin tarvitsemme tukea jotta radasta saadaan kiinnostava myös pidemmälle ehtineille. Maastoesteratakilpailut ovat lisääntymässä ja niistä kiinnostuneiden treenaajien määrä kasvaa.

Twitter

#toughvalter

WWW

http://www.nurk.fi/event/tough-valter/

Jaa

68

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova