Weetabix Helsinki Lasten Triathlon

19.8.2017 @ Uimastadion, Hammarskjöldintie 1, Helsinki

Hakemus: 1500 €

WEETABIX Helsinki Lasten Triathlon järjestetään jälleen Helsingin Uimastadionilla 19.8.2017. Tämä lämminhenkinen urheilutapahtuma kasvaa vuosi vuodelta ja on ehdottomasti lasten ja nuorten Ykköstriathlon-tapahtuma Suomessa. K e s ä l l ä 2016 liki 700 lasta ja nuorta kisasivat ikäryhmittäin mitoitetuilla matkoilla.
Triathlon on mielenkiintoinen laji: Se on kaikenikäisille ja kaikille sopivaa perusliikkumista, joka on vahvasti yhteydessä elämäntapaliikuntaan. Järjestämme tapahtumassa myös Special Aquathlon -lähdön, joka on suunnattu ihmisille, joilla on jokin vamma tai muu toiminnallinen häiriö.
Liikuntamuotona triathlonin kolme lajia – uinti, pyöräily ja juoksu vaativat monipuolista laji- ja taitoharjoittelua ja silti ne ovat samalla arkiliikuntaa, jotka sopivat niin kotioloihin kuin mökille tai mummolaan. Triathlon kasvattaa paitsi lapsen ja nuoren motorisia taitoja niin antaa myös kestävyyttä ja hyvää peruskuntoa. Weetabix Lasten Triathlon -kilpailu antaa osallistujilleen lisäksi tekemisen iloa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Leikkimielisen kilpailun ansiosta lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus saada vertaisiltaan tunnustusta lajin haasteellisuudesta.
Tavallisista ja arkisen kuuloisista lajeistaan huolimatta triathlonin kolme lajia kehittävät sekä fyysisiä että henkisiä taitoja, jotka ovat yhteydessä jokaisessa ihmisessä elävään vapauden filosofiaan: metsässä juokseminen, maantie- tai maastopyöräily tai avovesiuinti vahvistavat vapaudenviettiä ja saavat lapsen ja nuoren kokeilemaan rajojaan yhdessä ympäristön kanssa. Triathlonin harjoittelu salliikin loputtoman luovuuden: vesitaitojen lisäksi tarvitaan pyöräilyssä erilaisia dynaamisia, tasapainoa, voimaa, liikettä, kestävyyttä, tarkkuutta, tilan hahmotusta ja rauhallista mieltä harjoittavia toiminnallisia tehtäviä, joiden avulla kehitetään lihasvoimaa ja kehon taitoja. Ja huolimatta siitä, että triathlon on vahvasti yksilölaji, on se ennenkaikkea yhteisöllinen laji, joka opettaa sosiaalisissa suhteissa olemista omana persoonana – vahvana ja itsenäisenä yksilönä. Triathlon on kuin joukkuelaji, jonka kaikki jäsenet pelaavat eikä kukaan istu vaihtopenkillä: sen harjoitteleminen vaatii muita jäseniä ympärille mutta silti yksilö on pääosassa. Ja vaikka kilpailullisuus on osa triathlonin haasteellisuutta, on se pääasiallisesti kuitenkin itsensä haastamista ja jatkuvaa uusien taitojen oppimista.

Haemme tukea lasten ja nuorten triathlontapahtuman järjestämiseen Helsingin Uimastadionilla. Suuri lasten ja nuorten liikuntatapahtuma aivan Helsingin ytimessä on loistava ja leikkimielinen tapa innostaa lapsia liikkumaan; etenkin kun on kyse urheilusta, jossa jokaisella lapsella on kolmen lajin ansiosta mahdollisuus olla voittaja. Tämä on tapahtuma, joka on avoin kaikenlaisille liikkujille.

WWW

http://www.triforfun.net

Jaa

23

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova