African Bazaar Helsinki

29.9.2018 @ Konepajan Bruno, Aleksis Kiven katu 17A, Helsinki

Hakemus: 1500 €

African Bazaar Helsinki on African Fashion Week Helsinki ryn järjestämä ensimmäinen ja Suomen suurin Afrikkalainen bazaari Konepajan Brunossa 29.9.2018. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään perinteinen bazaar vaan nimenomaan African Bazaar. Luvassa on väriä, meininki, ruokaa ja musiikkia. Tapahtuma on ilmainen ja koko perheelle suunnattu. Perheen pienille on luvassa omaa pientä hauskaa kuten Afrikkalaisten eläinten naama maalaukset, hiusten laitto (letitys) ja leijonan metsästys. Aikuisille taas mahdollisuus ostaa itselleen kotiin afrikkalaisia sisustustuoteitta, vaatteita, mausteita ja taideteoksia. Tapahtuma järjestetään Afrikkalaisittain, joten bazaar alkaa vasta kolmelta iltapäivällä ja jatkuu puoleen yöhön Afro Sunday dj:ien johdolla.

African Bazaar Helsingissä on myynnissä myyntipöydät kahdessa eri kategoriassa: tavaramyynti hintaan 186€ (sis alv) ja ruokamyyntiin 250 (sis alv). Varaukset tehdään sähköpostitse ja pöytänumerot saa siinä järjestyksessä kun varaukset on tehty. Ennakkovarauksia on jo tehty, mutta myyntipöydät saa varata siihen asti kun niitä on vielä saatavilla.

Odotettavissa on siis iso katsaus eri Afrikan maita ja kulttuuria. Suomalaiset jotka eivät ole koskaan saaneet mahdollisuutta matkustaa Afrikkaan saavat pienen kosketuksen afrikkalaista kulttuuria niin ruuan, musiikin ja taiteen myötä. Tämän mantereen iloisuus tarttuu varmasti ja vie mukanaan.

Afrikan Fashion Week Helsinki ry on 2018 perustettu yhdistys jonka tavoitteena on lisätä afrikkalaisen muodin näkyvyyttä ja samalla tarjota merkittävä alusta afrikkalaisille, sekä afrikkalaisesta muodista inspiroituneille suunnitelijoille ja heidän töilleen. AFWH muotinäytös järjestettiin ensimmäistä kertaa tammikuussa kulttuuritalo Gloriassa. Tapahtuma oli loppuunmyyty ja menestyksekäs. Muotinäytöksen lisäksi halusimme järjestää toisen tapahtuman joka edistää afrikkalaistaustaisten maahanmuuttajien käsityöläisten ja pienyrittäjien antaa näyttöä ja täten työllistää itseään tulevaisuudessa. Tämän lisäksi myös antaa suomalaisille hyväntekeväisyysjärjestöille mm. Afrikkaisten työllistymisen mahdollisuuden tuoda ja esittää näitä tuotteitta sekä myydä niitä. Samalla kerätä rahaa heille. Tämän takia perustettiin African Bazaar Helsinki -tapahtuma. Tuomaan Afrikkalaista energiaa, lämpöä ja iloa keskelle pimeää syksyä.

Afrikka nähdään yleensä köyhänä maanosana, johon tarvitaan jatkuvasti avustuksia sotien ja nälänhädän takia, vaikka totuus on paljon muutakin. African Bazaarissa suomalaisilla on mahdollisuus tutustua Afrikkaan uusiin silmin.

Yli yhdeksänsataa ihmistä on jo ilmoittautunut Facebookin kautta osallistuvan tapahtumaan ja yli kymmenentuhatta kiinnostunutta. Tämän perusteella voidaan totea että African Bazaarilla on kysyntää ja kohderyhmäkin on jo löytynyt.

Stipendi rahaa käytettäisiin Konepaja Brunon vuokran kattamiseen.

Twitter

#afwh

WWW

https://www.facebook.com/AfricanFFH/

Jaa

368

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova