Elojazzin Jazzpuisto

3.8. - 4.8.2018 @ Åströmin puisto, Isokatu 1, Oulu

Hakemus: 1500 €

Oulun juhlaviikkoihin kuuluva kaupunkifestivaali Elojazz juhlii 1.–5. elokuuta, kun festivaali järjestetään jo 30. kerran. Elojazzin yhteydessä järjestetään myös suosittu, jo perinteeksi muodostunut Jazzpuisto 3.–4.8. Oulun Åströmin puistoon pystytettävä Jazzpuisto luo kaupunkilaisille yhteisen olohuoneen, jossa rento ilmapiiri, yhteinen tekeminen, piknik-tunnelma ja musiikki yhdistyvät. Koko perheelle suunnatussa pääsymaksuttomassa tapahtumassa jokainen osallistuja tuo oman palasensa olohuoneeseen.

Jazzpuiston lavalle nousee kahden päivän aikana yhteensä kuusi paikallisista nuorista muusikoista koostuvaa kevyen musiikin yhtyettä, jotka esittävät kukin omaa tai itse sovittamaansa musiikkia, jokainen eri tyylilajia edustaen. Tänä kesänä puistossa kuullaan musiikkia jazzista lattareihin, taidepopista fuusioon ja vaihtoehtorockista folk-popiin.

Puiston musiikkiohjelman lisukkeena on tarjolla mm. kierrätys- ja ympäristöteemaan liittyviä kojuja sekä kulttuurinvaihtotori, johon kuka tahansa voi tuoda vaihtoon tarpeettomaksi jääneitä kulttuuriesineitä, kuten äänilevyjä, kirjoja, elokuvia ja taidetta kaikissa sen muodoissa. Jazzpuisto on osa Oulun juhlaviikkojen Symbioosi-ohjelmistosarjaa.

https://www.facebook.com/events/431204104009985/

Jazzpuisto tarjoaa kaupunkilaisille täysin maksuttomia musiikkielämyksiä ammattimaisesti toteutettuna ja tuo ystävistä ja perheistä koostuvan yleisön monipuolisen kulttuuritarjonnan äärelle. Pirkko Moisio kuvasi Jazzpuistoa sanomalehti Kalevassa 1.8.2015 näin:

”Kaksipäiväinen koko perheen tapahtuma toi ihmiset yhteen ja keräsi perjantaina yleisöä vauvasta vaariin, ja koiriin. Yleisö nautti musiikin ohella piknik-eväitään, tanssivat, osa pelasi muun muassa shakkia ja mölkkyä, ja jotkut ottivat päiväunet puiston suojissa. Voiko leppoisammin viikonloppua enää aloittaa?”

Tapahtumassa esiintyvät nuoret artistit ja yhtyeet, joista osa soittaa tapahtumassa ensimmäisiä keikkojaan, saavat mahdollisuuden esittää musiikkiaan yleisön edessä kunnon lavalla, jossa on ammattilaisten toteuttama tasokas äänitekniikka.

Helenin tapahtumastipendi edesauttaisi tapahtuman säilymistä pääsymaksuttomana. Stipendillä katettaisiin mm. lavan ja äänentoistokaluston vuokrauskuluja sekä työntekijäkuluja. Oulun juhlaviikot hakee kuluvana vuonna Ekokompassi-ympäristösertifikaattia, ja myös Elojazzin ja muiden Oulun juhlaviikkoihin kuuluvien festivaalien järjestelyissä ympäristöystävällisyyttä painotetaan hankittavien palveluiden ja tuotteiden edullisuutta enemmän. Elojazzin yhteydessä järjestetään Jazzpuiston lisäksi lukuisia muitakin ilmaistapahtumia, joten tapahtumastipendi olisi suureksi avuksi.

WWW

http://www.elojazz.com/jazzpuisto

Jaa

76

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova