Jyväskylän Kesän Neulefestarit

5.7. - 8.7.2018 @ Toivolan Vanha Piha, Cygnaeuksenkatu 2, Jyväskylä

Hakemus: 1500 €

Jyväskylän Kesän Neulefestarit kokoaa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna intohimoiset käsityöharrastajat Jyväskylään, Toivolan Vanhalle Pihalle. Kansainvälinen, neljä päivää kestävä festivaali tarjoaa kattavan kurssivalikoiman, runsaasti ilmaista oheisohjelmaa sekä kaksipäiväiset, kansainväliset markkinat. Festareilla pääsee opettelemaan erilaisia neuletekniikoita niin kotimaisten kuin ulkomaisten neulesuunnittelijoiden opissa. Tapahtuma tuo Jyväskylään neuleskenen kermaa niin suunnittelijoista kuin värjäreistä ja lankamyyjistä.
Neulefestarit toteutetaan jo kolmatta kertaa Jyväskylän Kesän sekä lankakauppa TitiTyyn yhteistyönä. Vuoden 2017 Neulefestareilla oli noin 4 000 kävijää. Määrän odotetaan tänä vuonna kasvavan.

Jyväskylän Kesän Neulefestarit on ainutlaatuinen festivaali Suomessa. Tapahtuma on vasta kolmevuotias, mutta sen merkitys niin käsityöharrastajille kuin Jyväskylän kaupungillekin on noteerattu. Tapahtuma keräsi vuonna 2017 neljä tuhatta festivaalivierasta. Neulefestareiden tuottaja Eveliina Eronen (AMK) sai valmistumisensa ohella stipendin Jyväskylän kaupungilta huomiona opiskelujen ohessa syntyneestä festivaalista.
Festivaalin taiteellisena johtajana toimii Suomen parhaan lankakaupan, TitiTyy Oy:n yrittäjä Tiina Huhtaniemi. Festivaali on syntynyt hänen ideastaan ja parissa vuodessa se on kasvanut melko huimiin mittoihin. Tapahtuma on järjestetty alusta saakka Jyväskylän Kesän sateenvarjon alla. Yhteistyö Pohjoismaiden vanhimmat kaupunkifestivaalin kanssa on kehittynyt vuosi vuodelta.

Neulefestarit on nelipäiväinen tapahtuma Jyväskylän Toivolan Vanhalla Pihalla. Festivaali pitää sisällään kursseja, luentoja ja oheisohjelmia. Kursseja järjestetään noin kolmekymmentä. Kurssipaikoista puolet myytiin loppuun ensimmäisenä lipunmyyntipäivänä.
Kahdeksi päiväksi katetaan Toivolan Vanhalle Pihalle melkein uskomattomat lankamarkkinat. Myyjiä markkinoille tule koti- sekä ulkomailta. Tänä vuonna olemme erityisen innoissamme, kun koko Euroopan tunnetuin lankakauppa Stephen & Penelope saapuu markkinoilla Amsterdamista. Markkinoilla pääsee ostamaan tuotteita, joita ei muuten Suomesta saa. Myös kotimaiset indie-värjärit, pientuottajat sekä vakiintuneet kivijalkamyymälät ovat edustettuina.

Festivaalimme on kovin spesiaali, ja se ansaitsee maanlaajuisen julkisuuden. Jyväskylän Kesän al

WWW

https://jyvaskylaknitfest.com/

Jaa

322

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova