Lasten Festarit

4.8.2018 @ Festarialue on Helsingin Hesperian puisto ja Oopperatalon edusta. , Mannerheimintie 40, Helsinki

Hakemus: 1500 €

Keskuspuiston nuorkauppakamari - Helsinki ry ja PuskaPromotion osuuskunta järjestävät yhdessä Lasten Festarit -tapahtuman, joka järjestetään jo 12. kerran. Tapahtuma tarjoaa maksutonta lastenkulttuuria Helsingissä Hesperian puistossa lauantaina 4.8.2018. Esiintyjinä ovat mm. Kengurumeininki, Mimi ja Kuku ja Taikuri Paspartuu. Tapahtuman suojelijana on Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar.

Lasten Festarit on ekologinen lasten kulttuuritapahtuma ja tapahtumassa on mm. yli 50 aktiviteettipistettä, eläinalue ja muuta teemaan sopivaa tekemistä. Tapahtuman tavoitteina on edistää lasten ja perheiden hyvinvointia ja lasten tasapainoista kasvua kulttuuri-, liikunta ja puuhastelukokemuksien kautta. Haluamme kehittää tapahtumaa tuomalla mukaan laajasti lasten taidetta, harrasteita ja musiikkia, jokainen näytteilleasettaja tapahtumassa tarjoaa jotain mukavaa tekemistä lapsille. Tänä vuonna tapahtuman teemana on eläinystävämme ja haluamme näin olla mukana mahdollistamassa lapsille terveen eläinsuhteen muodostumista.

Suurin osa tapahtuman työntekijöistä on vapaaehtoistyöntekijöitä, Lasten Festarit on Keskuspuiston nuorkauppakamarille ja sen jäsenille tärkeä traditio ja mukava yhteiskunnallinen projekti. Tapahtuman koordinoinnista vastaa PuskaPromotion, jonka mukana olo mahdollistaa tapahtuman entistä paremmat järjestelyt ja markkinoinnin kehittämisen.

Lasten Festarit on tärkeä osa pääkaupunkiseudun lastenkulttuuritoimintaa ja pidämme kunnia-asianamme taata sen korkean tason ja tapahtuman kehittymisen jatkossakin.

Lasten Festareiden keskeisenä arvona on järjestää tapahtuma jatkossakin ilman sisäänpääsy- ja aktiviteettimaksuja, jotta kaikilla olisi mahdollisuus osallistua tapahtumaan taloudelliseen asemaan katsomatta. Yleisesti ottaen Keskuspuiston nuorkauppakamarin tavoitteena on olla "Kasvua tukemassa", mitä tukemaan Lasten Festarit -tapahtuman järjestäminen sopii erinomaisesti. Tuemme lasten kasvua ja kehittymistä tapahtuman kautta tarjoamalla tämän kaltaisen suuren elämyksen kaikille lapsiperheille taustasta ja varallisuudesta riippumatta.

Tapahtuma on arvokas ja tärkeä, koska se tarjoaa kaikille lapsille mahdollisuuden osallistua iloiseen lastenpäivään taustaan (varallisuus, ihonväri, uskonto, seksuaalinen suuntautuminen yms.) katsomatta. Tapahtuman myötä kaupunkikulttuuri ja lastenharrasteet tulevat tutummiksi ja lapset saavat uusia virikkeitä myös myöhempää varten. Tapahtuman vaikutus on siis pidempi kuin vain yhden päivän verran, Lasten Festarit tarjoaa lapsille hienoja muistoja ja onnistumisen kokemuksia pitkäksi aikaa.

Tuomme yleisölle esille monipuolisesti eri toimintaa, harrastuksia ja lapsiperheen arkea
kulttuurisesti ja liikunnallisesti rikastuttavaa sisältöä. Tuemme myös lastenkulttuurin kehittymistä kaupungissamme tarjoamalla tilaisuuden eri toimijoiden kohtaamiseen. Tuotamme
laadukasta sisältöä vierailijoille sekä rikastutamme lasten kulttuuritoimintaa. Tavoitteena on myös tarjota joka vuosi jotain uutta ajankohtaista kehittävää ohjelmaa.

Kävijäkyselyt osoittavat tapahtuman saaneen positiivista palautetta joka kerta niin yhteistyökumppaneilta, kävijöiltä kuin projektitiimiltäkin. Tapahtuman suosio ja kävijämäärä on kasvanut vuosittain, viime vuonna yli 15 000 osallistujaan. Suosion ja menestyksen
taustalla ovat tapahtuman maksuttomuus, monipuolinen ohjelma ja onnistuneet järjestelyt.

Tavoite on jatkossa kasvattaa lasten osallisuutta Lasten Festareiden toteuttamisessa ja parantaa Lasten Festareiden yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Tänä vuonna Lasten Festareilla järjestetään ensimmäistä kertaa Jamkids Open Stage, jolla lapset saavat itse esiintyä toivomallaan tavalla ja tarkoitus on kehittää yhä uusia tapoja saada lapset mukaan muutenkin kuin yleisönä. Yritysyhteistyö mahdollistaa osittain tapahtuman kulujen kattamisen ja samalla vaikutamme yritysten mielikuviin lastenkulttuurin arvostusta kasvattaen. Ensi vuonna järjestämme myös seminaarin lasten oikeudesta lastenkulttuuriin.

Iso osa tapahtuman kuluista katetaan yritysyhteistyöllä. Muu taloudellinen tuki on silti välttämätöntä, jotta tapahtuma voidaan järjestää asianmukaisesti turvallisuus ja pienet festarivieraat huomioiden. Tästä syystä haemme myös HELENin Parasta kaupunkienergiaa -stipendiä, olemmehan iloinen ja energinen koko perheen kaupunkitapahtuma! 😊

Twitter

#lastenfestarit #LastenFestarit2018

WWW

https://www.lastenfestarit.fi/

Jaa

116

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova