Minitaidefestarit

21.7.2018 @ Kauppatori, Hämeenlinna

Voittaja: 1500 €

Hämeenlinnan torilla tapahtuu, kun Minitaidefestarit järjestetään ensimmäistä kertaa tänä kesänä 21.7. klo 16-22. Kyseessä on kesäinen päivätapahtuma, jossa on taide- ja kulttuurielämyksiä kaikille aisteille! Paikanpäälle saapuu laidasta laitaan eri genrejen muusikoita ja bändejä soittamaan, sekä useiden eri alojen ammattitaiteilijoita esiintymään ja tekemään taidetta. Katutaide on tuotu kaikille nähtäväksi ja myös kokeiltavaksi, sillä mukana on yleisölle avointa graffiti- ja liituspraymaalausta, sekä yhteisen värityskuvan tekemistä. Luvassa on myös muita työpajoja ja ohjelmaa: mm. Croquis-kioski, Selfiepöytä ja grafiikan vedospiste. Kojuista voi ostaa taiteilijoiden teoksia ja käsitöitä, ja nälän taltuttaa paikallisten toimijoiden tarjoamat suolaiset ja makeat herkut. Tapahtuma on ikärajaton ja pääsy ilmainen.

Hämeenlinnan Taiteilijaseura ry sai inspiraation festarien järjestämiselle, kun Suomen vanhin ilmaisfestivaali ja hämeenlinnalaisten sydämissä paikkansa vakiinnuttanut Ämyrock ilmoitettiin peruuntuneeksi, eikä myöskään paikallista katutaidefestivaalia järjestettäisi. Halusimme kuitenkin, että perinne kaikille avoimesta, paikallista kulttuuria elävöittävästä tapahtumasta jatkuisi edelleen myös tänä kesänä. Ajattelimme, että miksi emme siis yhdistäisi musiikkia ja taidetta yhdeksi ja samaksi tapahtumaksi? Kerroimme siis ideastamme eri tahoille, ja nyt mukaan ovat jo lähteneet Ämy ry, Hämeenlinnan kaupunki, Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx, Ravintola Albertin Kellari, Paperihuone ry, Askartelukauppa, Luomu- ja herkkukauppa Inkivääri sekä Raami Daamit.

Konsepti festareista jotka painottuvat yhtä lailla sekä musiikkiin, että kuvataiteeseen on vielä varsin tuore Hämeenlinnassa, ja tapahtuma on oma panoksemme kulttuurin näkyvyydelle ja kuuluvuudelle katukuvassa. Taustalla piilee ajatus tehdä raikas, värikäs ja eloisa tapahtuma, joka korostaa yhteistyön tärkeyttä ja voimaa. Tapahtumaan on kerätty monipuolinen kattaus artisteja ja ohjelmaa, joten elämyksiä on tarjolla mahdollisimman monille. Samalla festarit tarjoavat taiteilijoille, yrittäjille sekä muille toimijoille mahdollisuuden verkostoitua ja suunnitella yhteistyötä myös tulevaisuudelle. Järjestäessämme ensimmäistä kertaa tämän mittaluokan tapahtuman haluamme osoittaa, että yhteistyöllä kaikki on mahdollista, kun vain on tarpeeksi tahtoa ja intohimoa.

Twitter

#Minitaidefestarit

WWW

http://hameenlinnantaiteilijaseura.fi/

Jaa

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova