Perinteiset Kalakukkomaastot ja Savon ajue

21.7. - 22.7.2018 @ Vuoristentie 383, Vieremä

Hakemus: 1500 €

Savon Seudun vinttikoiraharrastajat ry järjestää heinäkuussa vauhdikkaan koiraharrastusviikonlopun Vieremällä!
Vinttikoirien maastojuoksukilpailu on koemuoto, jossa koirat ottavat toisistaan mittaa mutkittelevalla radalla teko"pupun" perässä. Ajuekilpailu taas on koemuoto, jossa kolme koiraa juoksee "joukkueena", eli ajueena ja tekevät yhteistyötä saaliin kiinni saadakseen.
Tapahtuma on yleisölle ilmainen ja kisapaikalta saa varmasti juttuseuraa jos laji tai vinttikoirat kiinnostavat. Näistä karkeloista ei vauhtia ja leppoista savolaismeininkiä puutu!

Seuraa tapahtumasivuja Facebookissa tai yhdistyksen kotisivuilla
http://www.facebook.com/events/236695150409591/
http://savonseudunvinttikoiraharrastajat.blogspot.com/p/kalakukkomaastot-ja-savon-ajue-2018.html

Vinttikoiraharrastus on suurelle yleisölle aika tuntematon laji. Monilla on mielikuva, että vinttikoirat ovat elegantteja ja laihoja sohvakoristeita tai hienohelmoja. Eri vinttikoirarotujen metsästystausta tuleekin näin ollen monelle suurena yllätyksenä ja moni on sydämensä menettänyt nähdessään sen hienohelman tositoimissa saaliin perässä tekemisen riemun paistaessa silmistä.
Haluamme harrastusyhdistyksenä tuoda lajia ja rotuja suuremmankin yleisön tietoisuuteen ja murtaa näitä käsityksiä. Vaikka harrastajakunta on pieni, niin kisojen järjestäminen on yhdistykselle iso ponnistus. Talkooväkeä ja kilpailuun osallistujia tulee ympäri Suomea. Kilpailuun odotetaan kaikenkaikkiaan noin 120 osallistuvaa koiraa. Tähän päälle heidän omistajansa ja talkooväki sekä toimihenkilöt. Vieremällä emme ole vastaavaa tapahtumaa järjestäneet aiemmin ja tuomme myös pieneen kuntaan vähän eloa. Tapahtuma vaikuttaa varmasti positiivisesti alueen majoituspaikkoihin ja ravintoloihin.
Savossa meillä on myös aina sellanen tekemisen meininki, että oksat pois ja pala latvaa, mutta kuitenkin leppoisa ja iloinen tunnelma.

WWW

http://savonseudunvinttikoiraharrastajat.blogspot.com/p/kalakukkomaastot-ja-savon-ajue-2018.html

Jaa

178

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova