Saariston Kekri

15.9.2018 @ Saaren Seurantalon pihapiiri ja talo., Pietiläntie 2, Lohja

Hakemus: 1500 €

Saariston KEKRI 2018

Lohjan Saariston Kekriä vietetään nyt jo viidettä kertaa, tänä vuonna juhla osuu syyskuun puoleenväliin. Luvassa on vanhaa ja uutta, vanhaan sadonkorjuujuhlan perinteeseen on ympätty hieman uusia versoja.
Sadonkorjuujuhlan ruokaisaan puoleen on haettu uusi mausteita muidenkin kulttuurien keittiöistä. Katukeittiöt Seurantalon pihamaalla tarjoavat paitsi sesongin herkkuja niin myös hieman tulisempia makuja mm. thai- ja lähi-idän keittiöistä.
Niinikään perinteisesti juhlitaan koko perheen voimin; tarjolla on hupia ja viihdykettä lapsille ja varttuneemmillekin. Musiikillinen anti on lavea – pelimannimusiikin ohella meille tarjolla Klassikot-lauluryhmän konsertti, ja menoa ryydittää myös akustinen musiikki.
Sadonkorjuutorilla on tarjolla saariston herkkuja, kotimaisia sesongin jalosteita ja mukaan koriin mahtunee maukkaat tuliaiset.
Lapset ja lapsenmieliset kisailevat temppuradalla ja keppariradalla; temppurata on käytössä koko päivän ja kepparikisat käydään iltapäivällä. Ihka uutta Kekrin vietossa on mahdollisuus saunoa ja kylpeä; saunapalju Paavolan sillan kupeessa on kuumana koko iltapäivän.
Saaren kotieläimet ovat mukana menossa, eläinaitauksessa pienempien ilona myös Tappi-poni.
Markkinahumussa voit koittaa onneasi perinteisellä onginnalla – tänä vuonna myös saaren Louhi kurkistaa loitsuineen tulevaisuuteesi.
Juhlan keskiössä on sarvekas Kekri-pukki. Se komeilee Seurantalon pihamaalla ihasteltavana koko päivän, kunnes päivän päätteeksi se kiikutetaan kulkue kannoillaan järveen. Ehtoon alkaessa pukki poltetaan, symbolisesti pukin poltto kuvaa satokauden päättymistä ja maaseudun rauhoittumista syksyyn.

Kekriä juhlitaan yhä eri puolilla Suomea. On kekrimarkkinoita, kekrirokkia ja vaikkapa koko kaupungin yhteinen kekrijuhla. Vanhoissa kekrinviettotavoissa tiivistyy olennaisesti ruoan merkitys, luonnollinen vuodenkierto ja ylisukupolvinen yhteisöllisyys. Lohjan Saariston Kekrissä korostuu saariston vakituisten ja kesäasukkaiden yhteen hiileen puhaltaminen.

Reippahasti tervetuloa sankoin joukoin juhlimaan Saariston Kekriä!
Lisätiedot www.saaristonkekri.fi

Lohjan Saaristo -seura ry järjestää aktiivisesti tapahtumia kesäkaudella. Vuosi vuodelta vanha talkooväki on kantanut kortensa kekoon; oli sitten kyse aitojen pystyttämisestä tai nurmikon ajamisesta, tahi tuolien järjestämisestä konserttiin - puhumattakaan kahvituksista, letunpaistoista ja muusta kestityksestä. Vuosi vuodelta rivit ovat myös harvenneet, talkoohenki on nykyisin hyvin harvinaista. Olisimme kovin iloisia sponssituesta, jolla saisimme tapahtumaan uusia esiintyjiä ja pystyisimme värväämään uusia voimia uuvahtaneen talkooväen iloksi.

WWW

http://saaristonkekri.fi

Jaa

32

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova