Sukujuhlat - Suguvastavundu

17.7. - 22.7.2018 @ Siilinjärven keskusta, Siilinlahden koulu, Mantun pesäpallokenttä, Koulukatu 3, Siilinjärvi

Hakemus: 1500 €

Suomalais-ugrilaiset sukujuhlat Siilinjärvellä heinäkuussa

Siilinjärvellä järjestetään Siilifolkin kanssa samaan aikaan, 17.-22.7., Sukujuhlat – Suguvastavundu -tapahtuma, johon saapuu vieraiksi lähes sata esiintyjää suomalais-ugrilaisista sukukansoista. Esiintyjiä saapuu mm. Udmurtiasta, Tveristä, Venäjän Karjalasta ja Virosta. Kotimaisia esiintyjiä saapuu yli 200.

Viikon aikana järjestetään päivisin kaikille avoimia kansantanssikursseja ja askartelupajoja. Iltaisin on konsertteja, joista osa toteutetaan yhteistyössä Siilifolkin kanssa. Konserteissa nähdään korkeatasoisia kansantanssiryhmiä, soitinyhtyeitä ja kuoroja, mm. haitariyhtye Arkanchi Udmurtiasta. Nimekkäin esiintyjäryhmistä on petroskoilainen Gornitsa. Legendaarisen perinteenkerääjän, balettimestari Viola Malmin vuonna 1987 perustama kansantanssiryhmä on tehnyt uraauurtavaa työtä karjalaisen perinnekulttuurin elvyttämiseksi ja tunnetuksi tekemiseksi.

Viikon aikana yleisöllä on mahdollista päästä itse kokeilemaan kansantanssia ja perinteisiä käsitöitä. Gornitsan taiteellinen johtaja Boris Shustov opettaa karjalaisten kansantanssien tanssitekniikoita perjantaina. Myllärit- ja Sattuma-yhtyeistä tuttu Dmitri Demin ohjaa puupuhaltimien rakentamista tiistaista perjantaihin. Tanssikurssit järjestetään Siilinlahden koululla, ja käsityönäytöksiä on Siilifolkin tapahtuma-alueella. Kunnantalon valtuustosalissa pidettävillä luennoilla kuullaan esitykset inkeriläisten pukuperinteestä ja perinteisistä paimensoittimista.

Lauantaina ohjelmassa on värikäs juhlakulkue Siilinjärven keskustan halki, ja illalla tanssahdellaan kansainvälisissä pelimannitansseissa Siilinlahden koululla. Tapahtuma huipentuu sunnuntaina pääjuhlaan Mantun pesäpallokentällä, jossa nähdään komea 300 kansantanssijan yhteisesitys.

Sukujuhlat järjestää Karjalainen Nuorisoliitto, Kansantanssinuorten Liitto ja Suomalaisen Kansantanssin Ystävät.

Omien juurien ja perinteen tunteminen on tärkeää. Sukujuhlat-Suguvastavundu -tapahtuma tarjoaa kaikenikäisille kokemuksia suomalais-ugrilaisen kulttuurin parissa.

Vuodesta 1998 lähtien Suguvastavundu-kulttuuripäiviä on järjestetty vuoroin Suomessa, Venäjän Karjalassa ja Udmurtiassa. Suomessa tapahtuma on ollut viimeksi Lohjalla vuosina 2008 ja 2014.
Suguavstavundu-tapahtuman tavoitteena on vaalia ja edistää suomalais-ugrilaista kulttuuriperintöä.

Tuomalla yhteen esiintyjäryhmiä eri kulttuureista saadaan aikaan kulttuurista vuorovaikutusta ja lisätään kulttuurien välistä ymmärrystä. Tärkeää on siirtää kulttuuriperinnön tuntemusta lapsille ja nuorille, minkä johdosta alkuviikon kurssitarjonnassa on tarjontaa kaiken ikäisille.

Tapahtuman osallistumismaksu on matala, jotta kaikilla on mahdollisuus tulla mukaan. Apurahalla mahdollistamme elämyksen eri-ikäisille ja eri taustoista tuleville ihmisille.

Twitter

#sukujuhlat2018

WWW

https://www.karjalainennuorisoliitto.fi/sukujuhlat/

Jaa

817

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova