Uneksivat puut, pääsymaksuttomat esitykset Herttoniemeen

18.8.2018 @ Puisto Länsi-Herttoniemessä, Hiihtomäetie 39 (tapaamispaikka), Helsinki

Hakemus: 1500 €

Nukketeatteria ja nykytanssia yhdistelevä esitys perustuu Didier Comèsin sarjakuva-albumiin Uneksivien puiden talo. Kuuden tanssijan, nukenkäsittelijän, näyttelijän ja muusikon roolittama näyttämöteos käsittelee suhdettamme metsään, muutosta ja painajaisia. Se on skenaario, jossa puut ovat saaneet tarpeekseen ihmisistä ja kauniiden unien aika on ohi.

Puiden unet, jotka aiemmin saattoivat herätä eloon lintuina ja perhosina, alkavat ihmisen toiminnan vuoksi muuttua painajaisiksi. Nukketeatterin keinoin toteutetut painajaiset manifestoituvat kollektiivisesta, ikiaikaisesta muistista ihmisten kimppuun säälimättömästi hyökkäävinä petoina. Tarinaa kuljetetaan liikkeen, tanssin sekä vaihtuvien taajuuksien kautta kohti rituaalinomaista loppuaan.

Esityskielinä toimivat englanti, saksa ja suomi.

Esityspaikat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, suosittujen ulkoilureittien vieressä. Esitykseen voi siten myös törmätä vaikka työmatkalla tai iltalenkillä. Yleisölle varataan istuinalustoja ja näyttämö aukeaa 360 asteisena katsojien ympärillä. Äänimaisema on sekä elektroninen että akustinen (soittimena mm. saunan lauteet) ja käytämme valaistuksessa ainoastaan ladattavia heittimiä.

Työryhmä:
Ohjaus ja dramaturgia: Mira Laine
Koreografia: Mirva Keski-Vähälä
Esiintyjät: Outi Ivaska, Heidi Suur-Hamari,Sini Peltola, Tommi Rikkinen, Petra Haapio, Riku- Pekka Kellokoski
Nuken- ja naamionrakennus: Anna Sucksdorff
Pukusuunnittelu: Reija Stenius
Musiikin sävellys ja äänisuunnittelu: Riku-Pekka Kellokoski
Valosuunnittelu: Jari Piitulainen
Graafinen suunnittelu: Mark Ståhle
Alkuperäisteoksen suomennos: Soile Kaukoranta
Saksankieliset käännökset: Elina Kritzokat
Nettisivut ja taitto: Bastian Salmela

Seuraa meitä:
www.instagram.com/uneksivatpuut
www.facebook.com/uneksivatpuut

Toteutetaan kaksi pääsymaksutonta Uneksivat puut-esitystä Helsinkiin!
Esityksestä nähtiin paikkasidoinnainen versio Keskuspuistossa loppukesästä 2017, ja nyt toteutettava kaupunkipuistoihin soveltuva kiertueversio on kutsuttu Berliiniin kahdella esityksellä elokuussa 2018. Haluaisimme lisäksi toteuttaa kaksi yleisölle avointa ja esteetöntä esitystä kauniiseen puistoympäristöön Länsi-Herttoniemeen. Toinen esityksistä olisi iltapäivällä klo 14 ja toinen klo 20. Sponssin avulla saamme toteutettua esitykset lauantaina 18.8.2018.

Teoksen takana on esittävien taiteiden ammattilaisista koostuva työryhmä: tanssijoita, nukketeatteritaiteilijoita, muusikoita ja suunnittelijoita.
“Haluamme pohtia esityksen kautta suhdettamme puihin, tuohon kilttiin ja hiljaiseen entiteettiin ja tuon suhteen vaikutusta ilmastonmuutoksen etenemiseen. Lisäksi teos on kunnianosoitus arvostamallemme taiteilijalle. 'Uneksivien puiden talon' voi nykytiedon valossa nähdä ekokatastrofia käsittelevänä profetiana. Lisäksi Comèsin tavassa kuvata luontoa on aina läsnä vahva, arvoituksellinen tunnelma, joka on toiminut inspiraationa työllemme.”

Twitter

#uneksivatpuut

WWW

http://www.uneksivatpuut.net

Jaa

130

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova