Wanhan Haapaniemen ravintolapäivä ja kirpputori

19.8.2018 @ Saastamoisenkatu, Kuopio

Hakemus: 1500 €

Herman Saastamoisen splinttitehtaan, höyrymyllyn ja rullatehtaan aloitettua toimintansa Kuopion Haapaniemellä 1900-luvun alussa paine työväen asuntojen rakentamisesta kasvoi. Asemakaava laadittiin ja vahvistettiin. Tämän jälkeen alkoi työväenasuntojen laajamittainen rakentaminen. Haapaniemi sai sen puutalokannan, joka siellä yhä on.

Vuosittain Wanhan Haapaniemen kortteli herää eloon Wanhan Haapaniemen ravintolapäivän ja kirpputorin nimissä. Talkootyönä me alueen nykyiset asukkaat haluamme luoda iloisen ja lämminhenkisen tapahtuman, joka on avoin kaikille. Presidentinkadun, Kurukadun, Miilukadun, Saastamoisenkadun ja Rullakadun teiden varsille ja talojen pihoihin avautuu lukuisia pop-up –ravintoloita ja kahviloita sekä kirpputoreja. Lisäksi tarjolla on musiikkiesityksiä, tanssia ja toimintaa lapsille ja lapsenmielisille. Vuonna 2018 uutuutena on opastetut kiertokävelyt Wanhan Haapaniemen alueella tutustuen historiallisen työläiskaupunginosan talojen sekä asukkaiden elämään!

Tänä vuonna tapahtuma järjestetään sunnuntaina 19. elokuuta klo 12:00-16:00. Haluamme toivottaa kaikki tervetulleeksi viettämään mukavaa päivää Wanhan Haapaniemen puutalokortteliin!

Wanhan Haapaniemen ravintolapäivä ja kirpputori on järjestetty vuosittain vuodesta 2012 lähtien. Tapahtuma kasvaa, kehittyy ja laajentuu vuosi vuodelta. Kaikki alueen asukkaat ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan tapahtuman järjestämiseen. Vuonna 2017 perustimme Wanhan Haapaniemen asukasyhdistys ry:n jonka päätehtävä on vuosittaisen korttelijuhlamme järjestäminen.

Tapahtumaamme on vahvasti inspiroinut Ravintolapäivä ja Siivouspäivä –liikkeet.

Wanhan Haapaniemen ravintolapäivä ja kirpputori on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Se on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Kuopion lukuisista kesätapahtumista. Alueen asukkaat ovat vahvasti sitoutuneet järjestämään tapahtumaa; tästä hyvä esimerkki on tapahtuman järjestämistä helpottamiseksi perustettu Wanhan Haapaniemen asukasyhdistys ry.
Tapahtuma on kehittynyt ja kasvanut vuosi vuodelta - joka vuodelle on pyritty ideoimaan jotakin uutta ja hulvatonta; tanssia (Kalamukki), musiikkia, katuliituja ja pelejä.. Vuoden 2018 uutuus ovat opastetut kiertokävelyt Wanhan Haapaniemen alueella. Tämän vuoden aikana olemme myös teettäneet tapahtumalle tapahtuma- ja pelastussuunnitelmat - sekin osoitus siitä, että nyt ollaan tosissaan tekemässä tapahtumaa! Mikäli saisimme Helenin stipendin, käyttäisimme rahat tapahtuman kehittämiseen entisestään.
Kuopio on mahtava kesäkaupunki! Silti Wanhan Haapaniemen ravintolapäivä ja kirpputori -tapahtumana on ainoa Kuopiossa järjestettävä asukkaiden itsensä toteuttama korttelijuhla. Olemme siis ainutlaatuinen juttu Kuopiossa. Siten lisäämme omalta osaltamme Kuopion kaupunkikulttuurista arvoa ja monipuolisuutta.
Wanhan Haapaniemen ravintolapäivä ja kirpputori on osoitus asuinyhteisön energiasta, halusta tehdä kaikille lämminhenkinen, avoin ja iloinen tapahtuma!

Twitter

#wanhanhaapaniemen

WWW

https://www.facebook.com/wanhanhaapaniemen/

Jaa

204

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova