XV HOLLO JA MARTTA FOLKLORE FESTIVAALI

27.10. - 4.11.2018 @ Hollolan Nuorisoseurantalo Kukko, Vanha Tampereentie 124, Hollola

Hakemus: 1500 €

XV HOLLO JA MARTTA FESTIVAALI 2018

Kesän Iloa, Väriä ja Rytmiä kaamoksen keskelle!

Hollo ja Martta -festivaali on vuoden välein Hollolassa ja muualla Päijät-Hämeessä järjestettävä kansantanssin ja –musiikin kansainvälinen festivaali. Viikon kestävä festivaali esittelee loka-marraskuun vaihteessa kansainvälisen nuorten tanssi- ja musiikkikirjon lisäksi myös runsaan otoksen kotimaista kansantanssia ja -musiikkia. Festivaalin merkittävin osa esityksistä ja konserteista suunnataan koululaisille, lapsille, nuorille ja erityisryhmille.

Festivaali on merkittävä yleisötapahtuma, joka on jo vuosien ajan tehnyt Hollolan kuntaa sekä Päijät-Hämettä laajasti tunnetuksi ja on levittäytynyt myös asukkaiden keskuuteen vuoro-vaikutteisesti.

Hollo ja Martta kansantanssi- ja -musiikkifestivaali 28.10. – 4.11.2018
Festivaalille kutsutaan viisi kansainvälistä kansantanssi- ja –musiikkiryhmää mm. Itävallasta, Tsekin tasavallasta, Romanian Transylvaniasta, Espanjasta, Venäjältä (Pietari) ja Venäjän Kalmukiasta, yhteensä 150 kansainvälistä osanottajaa
Kotimaisia osallistujia tapahtumaan saapuu yli 1200 henkeä
Festivaalin päätapahtumat
Avajaiskonsertti maanantaina 29.10. klo 18.00 Lahden teatterin Juhani-näyttämö, Lahti
Pääkonsertti lauantaina 3.11. klo 16.00 Lahden teatterin Juhani-näyttämö, Lahti
Kansainväliset illanvietot toteutetaan
Hämeenkosken Seurala, Hämeenkoski
Hollolan Nuorisoseurantalo Kukko, Hollola

Tehdään yhteistyötä eri kaupunkien ja kuntien kanssa 24 konsertin järjestämiseksi lapsille ja nuorille päiväkodeissa ja kouluilla, kaksi ilmaiskonserttia Hollolan kirjastolla tanssikulttuurin kehittämiseksi ja tanssin tasavertaisen saatavuuden takaamiseksi sekä kansamusiikkikonsertti / Festivaalivesper Hollolan kirkossa.

Hollo ja Martta festivaalien vuorottelee seuraavasti:

28.10. – 4.11.2018 lasten festivaali (15. kerta)
27.10. – 3.11.2019 aikuisten festivaali
25.10. – 1.11.2020 lasten festivaali

Hollo ja Martta –Festivaaliviikolla järjestetään 64 tilaisuutta. Festivaali takaa osaltaan tanssitaiteen tasavertaista saavutettavuutta. Hollo ja Martta Festivaali on hyväksytty jäseneksi kansainvälisten CIOFF® –festivaalien joukkoon. Ensimmäisen kerran Hollo ja Martta festivaali järjestettiin vuonna 2003.

Festivaalin tarjonta suunnitellaan siten, että päiväkotien, koulujen ja erityisryhmien on mahdollisuus päästä osallisiksi paitsi konserttitarjonnasta, myös itse osallistua toimintaan yhdessä vierailijoiden kanssa. Kouluille valmistetaan opetuspaketti sisältäen tietoa osanottajamaista, niiden historiasta, kansantanssi- ja -musiikkikulttuurista sekä tietoa esiintyvästä ryhmästä. Festivaali tukee koulujen taide- ja kansainvälisyyskasvatusta.

Festivaali tarjoaa virkistävää ohjelmapalvelua ikääntyneille heille luonnollisissa hoiva- ja hoitokodeissa, vieraillaan vanhainkodeissa ja sairaaloissa. Kansanmuusikot osallistuvat kiertuetoimintaan.

Festivaalin avajais- ja päätöskonsertti järjestetään Lahden Teatterin Juhani näyttämöllä, festivaali tarjoaa niin kansallisille- kuin kansainvälisille vieraille esiintymiskokemusta suurilla näyttämöillä. Festivaaliviikolla järjestetään Päijät-Hämäläisissä kylissä kansainvälisiä illanviettoja seurantaloilla.

Festivaali ottaa vieraat vastaan maa rajalta ja vastaan CIOFF® -säännösten mukaan ryhmien majoituksesta, ruokailuista, kuljetuksista ja ohjelmasta festivaaliviikon aikana. Kaikki järjestelyt täyttävät kansainvälisen CIOFF® -organisaation vaatimukset. Festivaali haluaa varmistaa tällä tavoin oikean "Suomi" -kuvan välittymisen ryhmien kotimaihin ja taata festivaalille kansainvälisen arvostuksen.

WWW

http://www.hollojamartta.fi

Jaa

58

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova