Kalevatron 2015

7.8. - 29.8.2015 @ Lappeenranta, ,

Voittaja: 3000 €

Kalevatron on kolmiviikkoinen uutta musiikkia, kuvataidetta, esittävää taidetta ja mitä kummallisempia teoksia kokoava, pääosin pääsymaksuton tapahtumien sarja. Festivaali ottaa areenakseen koko kaupungin, käyttäen sen tiloja ja niiden mahdollisuuksia luovasti hyväkseen loppukesän Lappeenrannassa. Festivaalin tämän vuoden teema on vaihtoehtoinen nykyhetki: Lappeenrannan kaupunki, sellaisena kuin se tunnetaan, ei ole festivaalin aikana olemassa, vaan sen tilalle on noussut uusi ja ihmeellinen Suur-Joutseno. Festivaalin tuottaa räp-muusikko ja äänisuunnittelija Kasperi Laine yhdessä galleristi ja kulttuurivaikuttaja Ville Färsaarten kanssa.

Festivaali tarjoilee lukuisten eri artistien teoksia pääosin ilmaiseksi, tuoden ne arkiseen kaupunkitilaan helposti lähestyttäviksi kokemuksiksi, kiertoajeluperformansseista interaktiivisiin videoteoksiin ja klubikonserteista urbaaniin kuvataiteeseen. Paikallinen osaaminen ja asenne kohtaa Suomen johtavien taiteilijoiden työn, tuoden taiteen tekemisen ja kokemisen kaikkien ulottuville.
Kalevatron pyrkii jättämään kaupunkiin myös pysyvän jäljen: sen kymmenen talon päädyn peittävä julkisen tilan seinämaalauskokonaisuus on mittakaavassaan Suomen suurin.

Twitter

#kalevatron2015

WWW

http://www.facebook.com/kalevatron

Jaa

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova