MenokS 2015

16.8.2015 @ Kaivopuiston juhlakenttä, Helsinki, ,

Voittaja: 3000 €

Mikä Menoks ?
"MenokS" on Helsingin ja Uudenmaan MS-yhdistyksen Kaivarissa järjestämä
hyväntekeväisyys- ja liikuntatapahtuma, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta etenevistä neurologisista sairauksista (MS-tauti ja harnes, harvinaiset neurologiset sairaudet), sekä tietoisuutta liikunnan ja terveiden elämäntapojen merkityksestä niiden itsehoitoon. Tapahtumassa voi tutustua monenlaisiin elämää helpottaviin apuvälineisiin kuten sähkömopoon. MenokSissa voi osallistua puistojumppaan, kokeilla uudistettua "Modern Nordic Walk" -sauvakävelyä, osallistua 1,5 km mittaiseen puiston ympärikävelyyn merkityllä reitillä (reitti on esteetön), olla mukana yrittämässä uutta maailmanennätystä ja saada tietoa MS- ja harnes- sairauksista. Tai voi vain nauttia ulkoilmasta ja MenokS:in esiintyjäkaartista. Tapahtumassa esiintyvät Freeman, Mari Rantasila, ja Tuliryhmä Pyrokratia. MenokS on avoin kaikille.

Mikä MS, mikä harnes?
MS-tauti on yleisin nuorten aikuisten liikunta- ja toimintakykyyn vaikuttava
keskushermoston sairaus. Suomessa on noin 7000 MS-tautia sairastavaa henkilöä, joista noin kaksi kolmasosaa on naisia. Harvinaisia eteneviä aikuisiän pikkuaivojen ja selkäytimen sairauksia (harnes) tunnetaan nykyään noin 70 eri diagnoosia. Sairaus luokitellaan harvinaiseksi, kun sitä Suomen kokoisessa väestössä sairastaa enintään 2700 henkilöä. Harnes-diagnoosin saaneita on Suomessa noin 1700. MS-tauti ja monet harnes-sairaudet ilmenevät tavallisesti n. 20-40-vuotiaana. Sairauksiin ei ole parantavaa hoitoa, mutta liikunta parantaa huomattavasti sairastuneen elämänlaatua.

Vammaisyhdistykset eivät ole aiemmin järjestäneet MenokSin kaltaisia sairauksista tietoa lisääviä, kaikille avoimia hyväntekeväisyys- ja liikuntatapahtumia. Kyseessä on uusi ja erilainen tapa kertoa näistä monia koskettavista neurologisista sairauksista. Useimmat meistä tuntevat jonkun sairastuneen, mutta tietoa sairaudesta harvoin saa muuten kuin kankeista ja virallisista dokumenteista. MenokS tuo MS- ja harnestaudit esiin aivan uudessa valossa!

Toivomme, että tämä tapahtuma innostaa muut suomalaiset vammaisjärjestöt aktivoitumaan informaation jakamisessa näin uudistunein tavoin, hyvällä meiningillä!

Potilasjärjestönä taloudelliset resurssimme ovat rajalliset. Siksi haemme tätä avustusta tapahtuman järjestämiseen liittyviin kustannuksiin, kuten esiintymislavaan, äänentoistoon, INVA-bajamajojen ja perus-bajamajojen hankintaan, esiintyjien palkkioihin ja ruokiin, internetsivuston webhotellimaksuihin ja ylläpitoon, mainontaan (julisteet, flyerit), viranomaislupiin ja muihin kustannuksiin.

Twitter

#MenokS2015

WWW

http://www.menokshelsinki.fi

Jaa

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova