Muodonmuutos The Jam

28.5.2016 @ Rovaniemi, Revontulitanssijoiden sali sekä Kahvila Kauppayhtiö, ,

Voittaja: 1000 €

Historian ensimäinen Muodonmuutos JAM on katukulttuuritapahtuma, joka ajaa yhteisöllisiä arvoja ja yhdistää katukulttuurin eri genrejä ja tekijöitä Rovaniemellä. Tavoitteenamme on luoda Muodonmuutos JAM -tapahtumasta vuotuinen tapahtuma, joka edistää ja esittelee Pohjoista katukulttuuria.

Tapahtuma sisältää osallistavaa ohjelmaa kannustavassa ilmapiirissä; jamittelua, graffiti- ja katutanssityöpajoja sekä dj-settejä. Esillä on katutaidetta lähialueen tekijöiltä, dj-settejä, tanssi- ja graffiti showcaseja, lisäksi pop up hengessä kahvila ja mahdollisesti lähialueen vaatetusalan ammattilaisia.

Lauantai aamupäivällä 28.5 tapahtuman pyörähtää käyntiin Ounaskeskuksen alakerrassa sijaitsevissa Revontulitanssijoiden tiloissa työpajojen eli workshoppien muodossa. Työpajoja pitävät alojensa ammattilaiset ja huippuosaajat. Opettajat räätälöivät työpajat kaikille, taito- ja tietotasosta riippumatta; oppiminen ja yhdessä tekeminen hyvällä meiningillä on avain asemassa.

Iltapäivällä tapahtuma jatkuu vapaamuotoisesti tanssijamien, taidenäyttelyn ja rennon yhdessä olon merkeissä. Iltapäivällä kello 15 avautuva JAM iltapäivä on ilmainen, aamupäivän workshoppien aikataulun ja pitäjät löydät tapahtuman facebook sivuilta. Tapahtuma virallinen iltatapahtuma avaa ovensa klo 22 eteenpäin Kahvila Kauppayhtiöllä.

Päivätapahtuma on tarkoitettu kaikille ja toivommekin paikalle niin lapsia kuin aikuisia, aikaisemmin katukulttuurin parissa toimineita sekä uusia katukulttuurista kiinnostuneita ihmisiä. Pyrimme huomioimaan tapahtumassa esteettömyyden mahdollisuuksien mukaan. Ulkotilat ovat vielä toistaiseksi remontissa ja toivomme, että remontti valmistuu ennen tapahtumaa, sillä tällöin esteetön kulku mahdollistuu paremmin. Lisäksi suosittelemme, etenkin ääniherkille ihmisille omien kuulonsuojainten tai korvatulppien mukaan ottamista, koska musiikki kuuluu koko päivän ohjelmistoon. Olemme mukana syrjinnästä vapaa alue kampanjassa sekä noudattamme Valo Ry:n seuratoiminnan periaatteita.

Tapahtumaorganisaatiossa toimii Revontulitanssijoiden katutanssiopettajia sekä Rovaniemeläisiä tanssin ja musiikin harrastajia sekä ammattilaisia. Tapahtuma toteutetaan talkoovoimin; järjestäjille yhdessä olo, katukulttuurin edistäminen ja kannustava tunnelma ovat tärkeimpiä motivaattoreita hyvän tapahtuman järjestämiseksi. Yhteistyötahoja etsiessä olemme korostaneet paikallisuutta ja kunnioittaneet katukulttuurin arvoja.

Tapahtuman idean takana toimii ryhmä katutanssin (breakdance, hip hop, house) harrastajia Rovaniemeltä. Pidämme tanssissa tärkeänä hyvien fiilisten (vibes), virran (flow), rytmin (rythm) ja sielun (soul) löytämistä. Näitä samoja asioita haluamme välittää koko Rovaniemelle Muodonmuutos JAMeissa toukokuun lopussa!

Rovaniemi on elänyt viime vuosina hiljaiseloa genrejä ylittävien kaikille avointen katukulttuuritapahtumien osalta. Taidekaupunkina Rovaniemellä on kuitenkin ollut valmiina iso pino taitavia tekijöitä, jotka ovat nyt laittaneet suuren sydämen tämän tapahtuman järjestämiseen. Idea syntyi nopeasti ja tapahtumaa suunniteltiin alunperin vain yksityistapahtumaksi. Halukkaita artisteja ja workshoppien pitäjiä ilmoittautui mukaan kuitenkin niin paljon, että missioksemme tuli herättää Pohjoiseen katukulttuuri uuteen kukoistukseen. Yksityistapahtuman muuttuessa viime metreillä avoimeksi yleisötapahtumaksi jäimme tyhjän päälle budjetin kanssa. Sitä ei ollut. Nyt budjetti on saatu tehtyä, mutta avustuksia emme ole ehtineet hakea tämän vuoden tapahtumaan. Budjetissa ei ole tällä hetkellä varaa maksaa workshoppien pitäjille ja esiintyjille vaadittavia, edes nimellisiä, korvauksia. Hirttosilmukka alkaa kiristyä muuten hyvin suunnitellulle tapahtumalle. Mikäli Helen lähtisi mukaan tukemaan tapahtumaa saisimme tämän vuoden tapahtuman järjestettyä ja hyvän ponnahduslaudan Pohjoisen kaupunkikulttuurin nostamiseen uudelle tasolle. Tapahtumanjärjestäjillä on taitoa ja tahtoa järjestää tapahtuma nopealla aikataululla. Markkinointi on jo aloitettu pinnan alla, mutta jos saamme varmistuksen tuesta niin voimme kääntää nupit kaakkoon. Uskomme, että Rovaniemen katukulttuurin on aika levittää siivet ja lähteä lentoon.

Twitter

#MuodonmuutosJAM

WWW

https://www.facebook.com/events/1186576111354797/

Jaa

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova