Muotiratikka

3.8. - 5.8.2015 @ Helsingin raitiovaunulinjat, Kallio-Hakaniemi-Punavuori-Senaatintori, ,

Voittaja: 3000 €

Tänä vuonna Muotiratikka tulee olemaan suurempi ja näkyvämpi tapahtuma viime vuoteen nähden. Toteutamme yleisölle ilmaisen ja kaikille avoimen tapahtuman, jossa nostamme kotimaisten muoti- ja muotoilupalveluiden näkyvyyttä osana kaupunkikulttuuria. Kolmipäiväinen Muotiratikka -tapahtuma tulee ajoittumaan elokuun ensimmäiselle viikolle 2015. Yhden reitin varrelta löytyvät kaupungin kiinnostavimmat myymälät, suunnittelijat, taiteilijat sekä viihtyisät ravintolat.

Muotiratikka -tapahtuman sijaintina ovat Helsingin raitiovaunulinjojen varsilla olevat muodin kivijalkaliikkeet sekä tapahtuman oma pop up -myymälä. Haluamme luoda rennon ja helposti lähestyttävän ilmapiirin alan yrittäjien ja muodin sekä muotoilun kuluttajien välille Helsingille ominaisen kulkuvälineen – raitiovaunun – avulla. Tapahtumaohjelmaan kuuluu ratikan lisäksi kivijalkaliikkeitä ja pop up -myymälä, jossa ajankohtaiset suunnittelijat ja taiteilijat pääsevät esille, tapahtuman päättävä muotinäytös, livemusiikkia sekä yhteistyöravintoloita.

Muotiratikan tavoite on lisätä helsinkiläisen muotikulttuurin ja kulttuuripalveluiden näkyvyyttä ja lähestyttävyyttä uudenlaisen yhteisöllisen kulttuuritapahtuman kautta, johon otetaan osalliseksi alan yrittäjiä ja houkutellaan oikeanlaista kohderyhmää. Tapahtuman kohderyhmänä ovat muodista ja muotoilusta kiinnostuneet kaupunkilaiset, turistit sekä toimipisteidemme jo olemassa olevat asiakkaat.

Muotiratikka 2014 herätti laajaa kiinnostusta ja positiivista kaupunkienergiaa Helsingin loppukesän kulttuurisykkeessä. Pyrimme kasvattamaan tapahtumaa vuosi vuodelta ja tänä vuonna kunnianhimoinen kolmen päivän tapahtumakokonaisuus vaatii viime vuotista enemmän resursseja. Tavoitteenamme on tehdä tapahtumasta jokavuotinen ja yhteistyöstä jäsenliikkeiden kanssa jatkuvaa ja monipuolista.

Muotiratikka ansaitsee stipendin, koska tapahtumaa rakennetaan vapaaehtoisvoimin kovasta halusta ja sydämen palosta ylläpitää monipuolista muotikulttuuria sekä hehkuttaa suomalaisten brändien näkyvyyttä ja taiteellista osaamista. Muotiratikka kuljettaa kaupunkilaiset kätevästi kiskoja pitkin kulttuurikokemusten ytimeen aina Kalliosta kattavasti keskustan alueille.

Tapahtuma pyrkii myös lisäämään vuorovaikutusta eri alojen toimijoiden välillä sekä luomaan yhteistyöhenkeä muoti-, muotoilu- ja muiden kulttuurialojen yritysten keskuudessa. Haluamme tukea suomalaista yrittäjyyttä ja rikastuttaa ihmisten arkea yhteisöllisen kulttuuritapahtuman kautta sekä lisätä kuluttajien tietoisuutta muodista - positiivisessa hengessä.

Twitter

#muotiratikka

WWW

http://www.muotiratikka.fi

Jaa

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova