• COOL HELSINKI

    Kaukojäähdytys on nyt saatavilla kaikkialle Helsinkiin. Kaukojäähdytys on maailman viilein tapa parantaa asuinmukavuutta.

    Ota yhteyttä   Tilaa esite

Erityisen kustannustehokasta kaukojäähdytyksen hankkiminen on putkiremontin yhteydessä. Työstä ei aiheudu ylimääräistä haittaa asukkaille. 

Missä vaiheessa oma asuntosi alkaa käydä tukalan kuumaksi?

Ota kaukojäähdytys puheeksi taloyhtiössäsi

Vanhoihin ja uusiin kiinteistöihin 

Kaukojäähdytys on mahdollista asentaa vanhoihin ja uusiin kiinteistöihin. Vanhoihin taloyhtiöihin jäähdytys tehdään usein esimerkiksi putkiremontin yhteydessä. Ota kaukojäähdytys esille jo putkiremontin hankesuunnitteluvaiheessa.

 

Kaukojäähdytys on vastuullista rakentamista

Kaukojäähdytys on vastuullista rakentamista sekä lyhyellä että pitkällä aikajänteellä: 

  • ympäristöystävällinen tapa viilentää koti
  • parantaa asumismukavuutta
  • lisää asuntojen jälleenmyyntiarvoa

Ota kaukojäähdytys puheeksi taloyhtiössäsi. Asiantuntijamme tulevat mielellään kertomaan lisää kaukojäähdytyksestä vaikkapa edustamasi taloyhtiön yhtiökokoukseen. 

Ota yhteyttä

 

Hanki faktat

Lataa tai tilaa esitteet kaukojäähdytyksestä

Lataa pdf-esite

Tilaa paperinen esite

Suomalaiset haluavat säädellä sisälämpötilaa

*Lähde: IRO Research 2016

Kuinka kaukojäähdytys hankitaan?

Yhteydenotto

Ota yhteyttä Helenin asiantuntijoihin. Varmistamme kaukojäähdytyksen saatavuuden kiinteistöösi. Ota yhteyttä >

Hankesuunnitelma

LVI-suunnittelutoimisto kartoittaa taloyhtiösi jäähdytystarpeen ja suunnittelee jäähdytysjärjestelmän.

Sopimus

Taloyhtiösi tekee Helenin kanssa sopimuksen jäähdytysenergian toimittamisesta.

Rakentaminen

Valitsemanne urakoitsija rakentaa kiinteistön jäähdytysjärjestelmän eli lämmönsiirtimet, putkistot ja huoneistojen tilalaitteet. Helen toimittaa jäähdytysliittymän kellaritilaan.

Käyttäminen

Kaukojäähdytys on valmis otettavaksi käyttöön. Heleniltä saatte aina tarvittaessa teknistä asiakaspalvelua ja energianeuvontaa.

75% SUOMALAISISTA KOKEE KOTONA OLEMISEN LIIAN TUKALAKSI KUUMALLA ILMALLA *

Usein kysyttyä jäähdytyksestä

Kannattaa ottaa yhteyttä taloyhtiön hallitukseen ja käynnistää keskustelu. Taloyhtiön päätöksenteko vaatii oman aikansa, joten hallitukseen kannattaa olla yhteydessä hyvissä ajoin (jopa vuosia ennen).

Asuntosi jäähdytetään tilalaitteen avulla. Tilalaitteita ovat esim. puhallinkonvektorit, lattiaviilennys ja säteilypaneelit, tuloilman voi jäähdyttää myös huoneistokohtaisella tai keskitetyllä ilmanvaihdolla. Laitteeseen jäähdytys siirtyy kylmänä vetenä putkiston kautta. 

Taloyhtiön yhteisiin tiloihin eli yleensä porraskäytävään, rakennetaan ns. nousuputket, joista jokaiseen asuntoon tehdään oma haara. Kyseinen haara liitetään aiemmin mainittuun tilalaitteeseen, joka huolehtii jäähdytyksen jakelusta huoneistoon. Jäähdytysvesi lämpenee huoneiston tilalaitteessa, ja lämmennyt vesi ohjataan takaisin jäähdytysverkoston paluuputkeen. Näin kiinteistöistä kerätty lämpö saadaan palautettua jäähdytyksen tuotantolaitokselle, esim. Katri Valan lämpöpumppulaitokselle, jossa jäähdytysverkon avulla kerätystä lämmöstä pystytään tuottamaan uusiutuvaa kaukolämpöä.

Kaukojäähdytyksen hankkiminen on kustannustehokkainta putkiremontin yhteydessä, eikä työstä aiheudu ylimääräistä haittaa asukkaille.

Jäähdytys voidaan asentaa myös remontin jälkeen. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kustannukset voivat olla suuremmat. 

Putkiremontin yhteydessä jäähdytys kannattaa huomioida ainakin nousuputkien osalta. Silloin raskaat rakennustyöt voidaan tehdä samaan aikaan ja säästetään kustannuksissa. Kun nousuputket on huomioitu putkiremontin yhteydessä, jäähdytyksen käyttöönotto onnistuu ilman suurempaa remonttia myös myöhemmässä vaiheessa.

Kannattaa välittömästi kääntyä taloyhtiön hallituksen ja LVI-suunnittelijan puoleen. Taloyhtiöissä päätöksentekoprosessit ovat pitkiä, joten jäähdytyksen tarve kannattaa huomioida mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Ole edelläkävijä. Vielä noin 10 vuotta sitten autoihin ei kaivattu ilmastointia, mutta nykyisin se koetaan välttämättömänä varusteena. Lämpötila vaikuttaa tutkitusti myös ihmisen jaksamiseen, joka pahimmassa tapauksessa heikentää työtehoa tai vaikuttaa jopa ihmisen terveyteen. Harvemmin kuumaa siedetään työpaikalla, eikä sitä kannata sietää myöskään kotona. 

Helenin ja Ilmatieteenlaitoksen selvityksen mukaan vuoteen 2050 mennessä lämmitystarve pienenee n. 17 %, mutta samaan aikaan jäähdytystarve lisääntyy n. 35 %.

Kyllä, kaukojäähdytys on pitkällä aikavälillä edullinen ja huoleton valinta uusiin ja vanhoihin kiinteistöihin.

Hyödynnämme tuotannossa energiavirtoja, jotka jäisivät muuten käyttämättä. Talvella hyödynnämme kylmää merivettä, ja kesällä Katri Valan lämpöpumppulaitos toimii koko energiajärjestelmämme sydämenä. Jäähdytyksen avulla tuotetaan myös uusiutuvaa kaukolämpöä. Jos olet kaukojäähdytysasiakas, saatkin uusiutuvaa kaukolämpöä edullisemmin.