Allas Sea Pool on uusiutuvan energian kaupunkikeidas

Merikylpylän toiminta pyörii lähes kokonaan uusiutuvalla energialla. 

Uusiutuvaa energiaa altaalla

Helsingin Etelärannassa sijaitseva merikylpylä ja kaupunkikulttuurin keskus Allas Sea Pool tarjoaa kävijöilleen uusia tapoja nauttia Itämerestä.

Ympärivuotisen kylpylätoiminnan lisäksi Allas Sea Poolilla järjestetään muun muassa ryhmäliikuntatunteja ja kursseja. Hyvinvointikeidasta täydentävät kahvila- ja ravintolapalvelut sekä erilaiset tapahtumat ja konsertit.

Vastuullinen energiankäyttö on yksi Allas Sea Poolin tärkeimmistä arvoista. Siksi yhdistimme voimamme ja etsimme parhaat ratkaisut uusiutuvan energian hyödyntämiseen Altaalla.

Altaalle toteuttamamme uusiutuvan energian kokonaisuus muodostui poikkeuksellisen laajaksi: käytössä on oma aurinkovoimala, vesisähköä, uusiutuvaa kaukolämpöä sekä vastuulliseen energian kierrätykseen perustuva kaukojäähdytys.

Allas Sea Pool sijaitsee Helsingin Etelärannassa.

Aurinkoenergiaa

Sekasauna saa kesäaikana sähkönsä Allas Sea Poolin katolle vuonna 2017 rakennetusta 92 aurinkopaneelin aurinkovoimalasta. Sekasauna toimii myös tilaussaunana ja siellä pidetään saunajoogatunteja.

Allas Sea Poolin aurinkovoimala.

Sertifioitua vesisähköä

Miesten ja naisten saunojen kiukaat lämpiävät Helenin sertifioidulla vesisähköllä. Molempien saunojen lauteille mahtuu kerrallaan noin 15–20 henkilöä nauttimaan 80 asteeseen lämmitetyn saunan löylyistä.

Allas Sea Poolin miesten ja naisten sauna lämpiää vesisähköllä.

Uusiutuvaa lämpöä

Ulkouima-altaita on kolme: merivesiallas, iso lämminvesiallas sekä lastenallas. Ison altaan ja lasten altaan vesi pidetään noin 27-asteisena Helenin biokaasulla tuotetulla uusiutuvalla kaukolämmöllä. Merivesialtaassa vesi on aina luonnonveden lämpötilassa.

Altaat pysyvät 27-asteisena uusiutuvalla kaukolämmöllä.

Ympäristöystävällistä jäähdytystä

Allas Sea Poolin sisätilat on varustettu kaukolämmön lisäksi Helenin kaukojäähdytyksellä. Energian kierrätykseen perustuva jäähdytys on ympäristöystävällinen viilennysmuoto: se tuotetaan 100-prosenttisesti uusiutuvalla sähköllä, ja siksi sen hiilidioksidipäästöt ovat erittäin alhaiset.

Allas Sea Poolin ravintolassa on kaukojäähdytys.