Freshcode Unity Jam

14.5. - 15.5.2016 @ TVO, Turku, ,

Hakemus: 1000 €

Freshcode Unity Jam on kokonaisvaltainen suomalaista ja erityisesti turkulaista hip hop -kulttuuria (graffiti/kuvataide, musiikki, tanssi) juhlistava koko päivän tapahtuma, jolla kerätään varoja turkulaisen hip hop -kulttuurin tukiyhdistyksen perustamiseen. Tapahtuma järjestetään Turun TVOlla lauantaina 14.5.2016.

Järjestämme kokonaisvaltaisen, koko päivän festivaalityylisen kulttuuritapahtuman, perinteikkään ja atmosfääriltään upean Turun TVOn sisätiloissa ja terassilla/piha-alueella. Tapahtuma on järjestetty aiemmin vuosina 2002-2003 Turun Brinkkalan pihalla samojen järjestäjien toimesta – ja nyt on aika palauttaa ja päivittää tapahtuma vuoteen 2016. Tapahtuma asettuu turkulaisten, kokonaisvaltaisten hip hop -tapahtumien jatkumoon, jonka aloitti vuonna 1993 järjestetty Mok Jamz Hopstravaganza, jota osa järjestäjistä oli myös tuolloin tekemässä.

Tapahtuman ohjelma painottuu hip hop -kulttuuriin ja suunnitellut ohjelmaosiot ovat: musiikki (live/dj/mc), graffiti/katutaide (live), osallistavat työpajat (graffiti/spraymaalaus, electric boogie/popping/robot, rap/mikrofonityöskentely) sekä edesmenneen Ugh -taiteilijanimeä käyttäneen turkulaisen graffititaiteilijan elämästä ja teoksista koottu valokuvanäyttely. Tapahtuma jakautuu erilliseen päivätapahtumaan (klo 14-19, vapaa pääsy, ikärajaton) ja erilliseen iltatapahtumaan (21-02, maksullinen – VAIN 100kpl rajoitettu määrä lippuja, K18).

Haluamme painottaa tapahtumaa positiivisena hyvän mielen ja meiningin ja yhteistyön happeningina. Tarkoituksena on saattaa yhteen eri-ikäistä ja eri lähtökohdista tulevaa em. aiheista kiinnostunutta yleisöä ja lisätä näin yhteisöllisyyttä ja vuorovaikutusta hip hop -kulttuurista kiinnostuneiden ihmisten välillä.

Esiintyjät ovat omien alojensa maan parhaimmistoa, osa kansainvälisestikin tunnettuja tekijöitä. Niin tuoretta kuin kokeneempaa kotimaista osaamista esitellään rinta rinnan kaikissa ohjelmaosioissa. Yleisö voi osallistua kaikenikäisille tarkoitettuihin työpajoihin.

Freshcode Unity Jam -tapahtuman tarkoituksena on kerätä varoja voittoa tavoittelemattoman yhdistyksen perustamista varten. Yhdistyksen tarkoituksena on kulttuuritoiminnan tukeminen ja tiedon jakaminen – painopisteenä erityisesti turkulainen hip hop -kulttuuri: graffiti/kuvataide, musiikki, tanssi ja muu aiheeseen läheisesti liittyvä taide- ja kulttuuritoiminta. Toiminnan tavoitteena on hip hop -kulttuurin perinteiden vaaliminen, kulttuurin kehittäminen, taiteilijoiden esiintymismahdollisuuksien luominen sekä motivointi omaehtoiseen toimintaan. Pyrimme lisäämään yhteisöllisyyttä toiminnasta kiinnostuneiden piirissä. Yhdistyksen pyrkimyksenä on kulttuuritoimijoiden valtakunnallisen ja kansainvälisen toiminnan tukeminen. Toimintamme tulee koostumaan kulttuuritapahtumien järjestämisestä sekä tuen, tiedon ja tunnustusten jakamisesta.

Tapahtuman ja perustettavan yhdistyksen taustalla toimivat turkulaisen hip hopin pitkän linjan vaikuttajat Mikko Lehtonen (DJ Low De Rok) ja Juho Toiskallio.

Teemme tätä kulttuurityötä talkootyönä omien töidemme ohella ja tarkoituksenamme on tehdä tapahtumasta vuosittainen kulttuuritapahtuma joka kunnioittaa hip hop -kulttuurin perinteitä ja tuo esiin paikallista sekä valtakunnallista osaamista. Haluamme lisätä yhteisöllisyyttä kulttuurista kiinnostuneiden parissa ja tarjota yleisölle työpajoja joissa erilaista tekemistä voi kokeilla.

Tarvitsemme rahoitusta toteuttaaksemme tapahtuman suunnitelmien mukaisesti sekä perustaaksemme turkulaisen hip hop kulttuurin voittoa tavoittelemattoman tukiyhdistyksen - tapahtumaa ja muuta toimintaa varten.

Twitter

#freshcodeunityjam

WWW

http://freshcodeunityjam.fi/

Jaa

229

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova