Good Hair Day

26.8.2016 @ Konepajan Bruno / Aleksis Kiven katu 17A , ,

Hakemus: 3000 €

Good Hair Day on uusi ennen kokematon päivän mittainen kaupunkitapahtuma, jonka tarkoituksena on haastaa käsitystä normaalista ja luoda tilaa monimuotoisemmille kauneuskäsityksille. Ei normaalia on uusi normaali.
Good Hair Day:nä haluamme erityisesti juhlistaa afrohiuksia. Tapahtumassa opettelemme muun muassa afrohiusten hoitoa, harjoittelemme kampauksien ja headwrapsien tekemistä sekä tutustumme afrohiuksille soveltuviin tuotteisiin. Luvassa on myös musiikkia, paneelikeskustelu afrohiuksista sekä tietenkin yhdessäoloa.

Inspiraationamme on vuodesta 2005 lähtien New Yorkissa Brooklynissä järjestetty Afropunk-festivaali. Festivaalin alkuperäisenä ideana oli tarjota mustalle väestölle moninaisempaa representaatiota muuten niin valkoisten punk- ja vaihtoehtokulttuurien sisällä.
Good Hair Day:n tarkoituksena on tarjota moninaisempia representaatioita kauneudesta. Haluamme tuoda esiin länsimaisen kauneuskäsityksen ulkopuolelle jäänyttä kauneutta afrohiusten muodossa. Haluamme myös sitä kautta voimaannuttaa ihmisiä, jotka eivät sovi länsimaisen kauneusihanteen muottiin ja antaa heille työkaluja juhlistaa ja hyväksyä itsensä sellaisina kuin he ovat.
Meille on tärkeää For-us-by-us -ajattelu, jossa itse määrittelemme representaation keinot ja aiheen. Vaikka tapahtumamme keskittyykin hiuksiin, on taustalla voimaantuminen.

Twitter

#GHDHelsinki

WWW

https://www.facebook.com/events/530595817128100/

Jaa

712

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova