Inariviikot

22.7. - 31.7.2016 @ Inari, ,

Hakemus: 3000 €

INARIVIIKOT
Kesätapahtumia kaikenikäisille!

Perinteisiä kyläjuhlia, lastentapahtumia, markkinoita, torihulinaa, festareita, konsertteja, teatteria, Ivalon Pelimannipäivät, taidennäyttelyitä, retkeilyä, Ivalo Rock -baarifestarit, Gamas Blue-festarit sekä tietysti WaterCross-moottorikelkkakisat vetten päällä.

Tervetuloa Suomen suurimman ja kauneimman kunnan kesätapahtumiin!
Yhteistyössä Inariviikkoja 2016 toteuttamassa ovat Inarin kunta sekä paikalliset yhdistykset, yritykset sekä yksityiset voimamiehet ja -naiset.

***
Inarin kesätapahtumat ladattu kehon ja mielen kutittelulla, sillä Inariviikkojen ohjelmassa on tänä vuonna erityisen runsaasti kehon ja mielen liikutukseen sekä luontoon liittyviä tapahtumia.

Koskenlaskua kumilautalla, vesikrossia moottorikelkoilla, pelimannitunnelmaa kylällä, kaupoissa ja palvelukodeissa sekä melontaa kelkkahaalareissa keskellä kesää. Nämä kaikki ovat tuttuja Inariviikoilta ja samaa hauskanpitoa osittain uudistuneella ohjelmalla on tiedossa jälleen 22.–31. heinäkuuta.

Jalalla koreasti

Inariviikot startataan perinteeksi muodostuneen Vaskoolipatikan merkeissä Ivalossa ja heti seuraavana päivänä suunnataan juhlimaan 60-vuotiasta Lemmenjoen kansallispuistoa retkeillen. Retkipäivän ohjelmassa on venekuljetuksen ja opastetun vaelluksen lisäksi muun muassa joogan alkeita.

Yksi Inariviikkojen vetonauloista lienee jälleen Ivalon Ladun melonta- ja kirkkovenesoututapahtuma, joka järjestetään nyt 27. heinäkuuta. Melontatapahtumassa vesillä viihtyvät pääsevät tutustumaan Ivalon Ladun melontakalustoon. Tämän jälkeen kisailtava kirkkovenesoutu on leikkimielinen joukkuekilpailu, jossa on tähän asti nähty teemapukeutumista 80-luvun aerobic-asuista Uuno Turhapuron tyyliin.

Inariviikkojen tapahtumissa on kaiken ikäisille lukuisia tilaisuuksia laittaa jalalla koreasti myös musiikin tahtiin, kuten vaikkapa Satuja Soitosta Live -lastenkonsertissa, lasten, nuorten ja aikuisten tanssikursseilla, limudiscossa, Ivalon Pelimannien tansseissa, Piknik-konsertissa, Gamas Blues -festareilla sekä Ivalo Rock -baarifestareilla.

Parisuhdeleiriä ja yhteisiä muistoja

Oivalluttamista, voimaannuttamista ja kukoistustaloutta Inariviikoilla on tiedossa paikallisen harrastajateatteri Ivaloisten esittämässä näytelmässä Parisuhdeleiri. Hulvaton ja anarkistinen kuvaus kesäisen luonnon keskellä pidettävästä rakkausvalmennuksesta nähdään Ivalossa ja Inarin kirkonkylässä pidettävissä ulkoilmaesityksissä. Lasten hymylihaksia puolestaan koettelee Saariselällä, Ivalossa ja Inarissa naurutakuulla esiintyvä taikuri Alfrendo, joka lämmittelee vatsalihakset samalla Inarin Kuukkelin Kiepaus –kuntolenkille 23.7.

Lastenpäivänä 26.7. liikunnallisen satuhetken tarjoaa Onnen Lähettiläs -leppäkerttu. Musiikin ja mielikuvituksen siivittämän liikkumisen riemun jälkeen Onnen Lähettiläs saattelee lapset leppoisaan onkitapahtumaan, jossa kaikki osallistujat saavat kunniakirjan. Tunteet ovat pinnassa varmasti myös Tarinoiden Inari -filmien katselutapahtumissa, joissa tunnistetaan kuvatallenteissa esiintyviä ihmisiä ja muistellaan elinkeinoihin, savotoihin, matkailu- ja sotahistoriaan, evakkoaikaan, jälleenrakennukseen ja tiestönrakentamiseen liittyviä asioita. Inarin kunnankirjaston kokoaman suullisen perinnearkiston tarinoissa on yllätyksellisyyttä, huumoria ja elämänkirjoa laidasta laitaan – aivan kuten jo kahdeksatta kertaa järjestettävillä Inariviikoillakin.

Lisätietoja: Inarin kunnan kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen, 040 776 7546, mirja.karjalainen@inari.fi, www.inariviikot.fi, www.tarinoideninari.fi, http://www.inarisaariselka.fi/attractions/lemmenjoen-kansallispuisto/

Facebook: /inariviikot Twitter ja Instagram: @inariviikot, #inariviikot #lifeininari #iloveinari #inarisaariselka

Pressikuvat: https://www.dropbox.com/sh/eeyfsms4vd6lnvm/AADtAB1IpufGwiu1Iw2m0Zbla?dl=0

Inariviikoilla 2016 on luvassa perinteisiä kyläjuhlia, lastentapahtumia, markkinoita, torihulinaa, konsertteja, pelimannitapahtumia, taidenäyttelyitä, retkeilyä, tanssia, teatteria, Gamas Blues -festarit sekä tietysti WaterCross-kelkkakisat.

Tervetuloa Suomen suurimman ja kauneimman kunnan kesätapahtumiin 22.–31.7.2016 Inariin!

Inariviikot on lähtenyt liikkeelle asukkaiden ja kesämatkailijoiden omasta toiveesta kokea Inarin Lapin kesän monipuoliset tapahtumat helposti kesälomakaudella. Siispä Inariviikot synnytettiin talkoovoimin, yhdellä projektityövuodella ja suurella määrällä intohimoa. Nyt jo kahdeksatta kertaa järjestettävät Inariviikot on varsinainen kulttuurin kehto. Inariviikot tarjoavat mitä monipuolisimman pikarykäisyn Lapin erikoistapahtumiin, eksotiikkaan, luontoon, retkeilyyn, rockeihin, taiteisiin ja kylähumppailuun.

Missä muualla voit samalla viikolla jammailla konserteissa, tanssikursseilla, limudiscoissa, Blues-risteilyillä Inarijärvellä, katsella hurjapäitä moottorikelkoilla Ivalojoella keskikesällä, vaeltaa Lemmenjoella, kisata yleisurheilukisoissa Sevettijärven metsäkentällä, soutaa kirkkovenenaamiaiskisassa, tutustua huskykoirien elämään, koluta lastentapahtumia, marssia erilaiset kävelytapahtumat läpi, jotta jaksat tanssia jälleen yöttömän yön pelimannitansseissa, kurkata hurjaa burleskia ja sitten myös kiertää ortodoksiset vedenpyhitysseremoniat. Inariviikoista on moneksi! Inariviikot on tekijöidensä näköinen läpiluotaus Inarin kuntaan.

Viime vuoden 13 135-päinen yleisö antoi palautelapuissaan todella vahvan palautteen; kävijöiden mieleen jääneen lämpimän tunnelman Inariviikoilta, oli sää mikä hyvänsä.

Mutta olisipa makoisaa tehdä vielä mieleenjäävä vaikutus Inariviikon kulkijoille ja satsata tapahtumaamme 3 000 € ja tuoda loppukonserttiin vinhaa säväystä. Loppuviimein, meillä on iso tapahtuma, pieni budjetti ja saatu näin paljon aikaan.

Twitter

#inariviikot #inariweeks

WWW

http://www.inariviikot.fi

Jaa

165

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova