Musiikkia kahdeksalletoista muusikolle

17.9.2016 @ Galleria Rankka, Jätkäsaaren vanha Makasiini L3, Helsinki, ,

Hakemus: 1000 €

Tänä vuonna tulee kuluneeksi tasan 40 vuotta siitä, kun amerikkalaissäveltäjä Steve Reichin merkkiteos Music for 18 musicians kantaesitettiin New Yorkissa. Kyseessä on lähes tunnin mittainen musiikillinen elämys, jossa hypnoottinen pulssi johdattelee useita lyömäsoittimia, pianoja, jousisoittimia, puhaltimia sekä ihmisääniä. Tästä Reichin sävellyksestä on vuosikymmenten saatossa kehittynyt todellinen minimalismin kulttiteos, jota esitetään säännöllisesti ympäri maailmaa - mutta aivan liian harvoin Suomessa.

Mielestämme Music for 18 musicians on elämys, joka jokaisen tulisi kokea. Siksi projektimme tavoitteena on viedä tämä modernin klassisen taidemusiikin mestariteos 17.9.2016 uudenlaiseen ympäristöön, pois kankeista konserttisaleista ja lähemmäksi yleisöä. Tapahtumapaikkana toimii Galleria Rankka Jätkäsaaren Makasiini L3:ssa. Galleria tarjoaa erittäin tunnelmalliset ja mielenkiintoiset puitteet konsertille.

Ajatuksenamme on myös rikkoa perinteisen konserttitilanteen kaavaa, jossa yleisö istuu rintamasuunta lavalle päin. Meidän konsertissamme orkesteri on tilan keskiössä ja yleisö voi vapaasti kävellä, istua, tanssia tai vaikka makoilla sen ympärillä. Jokainen saa heittäytyä teoksen vietäväksi juuri niin kuin haluaa. Konsertin jälkeen ilta jatkuu teknon merkeissä.

Konsertti järjestetään talkoohengessä, joten kaikki tuki on tervetullutta. Helenin stipendi varmistaisi tapahtuman toteutumisen.

Teos ei ole ajankohtainen ainoastaan kantaesityksen juhlavuoden ansiosta, sillä myös Steve Reich itse täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Lisäksi tapahtumamme voidaan nähdä osana minimalismikonserttien jatkumoa Helsingissä. Toinen legendaarinen minimalistisäveltäjä Phillip Glass oli Helsingin juhlaviikkojen kunniavieraana vuonna 2014, Steve Reich itse puolestaan viime kesänä.

Tapahtumamme luo raikasta kaupunkienergiaa ja tuo kesän viimeisen henkäyksen pimenevään syysiltaan. Kyseessä on rajoja rikkova, riippumaton tapahtuma, joka järjestetään nuorten musiikin ystävien ja opiskelijoiden intohimolla. Konsertin taiteellisena johtajana ja orkesterin kapellimestarina toimii Walter Sallinen, joka opiskelee sävellystä Sibelius-Akatemiassa. Tapahtuman työryhmän vetäjänä toimii Anton Staffans ja markkinoinnista vastaa Tomi Koljonen, joilla kummallakin on kokemusta erilaisten musiikkitapahtumien järjestämisestä. Molemmat olivat myös mukana kirjoittamassa ”12 tuumaa” -levykauppakirjaa. Orkesteria kasataan paraikaa.

WWW

https://www.facebook.com/events/1246410525399689/

Jaa

781

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova