Taukotilan Elo-Q Fest

19.8. - 25.8.2016 @ Herttoniemen metroaseman asema-aukio, ,

Hakemus: 3000 €

Taukotilan Elo-Q Fest
Elokuussa yöt pimenevät, mutta kesä jatkuu vielä. Taukotilassa juhlitaan loppukesän alkua elokuun tapahtumaviikolla 19.-25.8.2016, jolloin Taukotilan aukion täyttää musiikki, tanssi, sirkus ja teatteri.

Elo-Q Festeillä avaamme avoimen lavan katusoittajille ja sellaisiksi haluaville. Uusimme suuren suosion Taukotilan avajaisissa saaneen koko perheen sirkustyöpajan ja järjestämme lapsille tanssityöpajan. Myös aikuiset voivat opetella paritanssia yhden illan kurssilla. Lisäksi kaikenikäisten teatteri-improvisaatiota pääsee Elo-Q -viikolla kokeilemaan. Viikon aikana jatkamme metroaseman seinää koristavaa neulegraffitia ohjaajan johdolla.

Tapahtumaviikon jälkeen Taukotila sonnustautuu vielä aurinkosähköllä tuotettuihin karnevaalivaloihin ja rakentaa yhdessä ohikulkijoiden kanssa kierrätystaideinstallaation Herttoniemen metroaseman aukiolle yhteisötaiteen ohjaajien kanssa. Samana päivänä toteutamme Polje itse kahvisi -tapahtuman, jossa voi kokeilla oman kahvin keittämistä pyörää polkien.

Taukotilan avainsana on yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen. Kaikki tapahtumat perustuvat helposti lähestyttäviin työpajoihin ja matalan kynnyksen osallistumiseen. Kaikenikäiset ja -taitoiset voivat osallistua tapahtumiin ilman osallistujamaksua.

Taukotila on osuuskunta Hertsikan pumpun ja kahvila Roihuvuoren Rion taustajoukkojen luotsaama asukastila ja kesäkahvila. Taukotila on kaupunkilaisten kohtaamispaikka ja tapahtumien keidas, jossa herätellään yhteisöllisyyttä ja elävöitetään metroaseman seutua. Taukotilassa voi ladata kännykkäänsä aurinkosähköllä.

Haemme 3000 euron avustusta työpajaohjaajien palkkioiden maksamiseen sekä materiaalikustannuksiin.

Elo-Q Festin avulla luodaan ja kehitetään uutta kaupunkikulttuuria, joka tähän asti on Herttoniemen metroasemalla ollut näkymättömissä, vaikka Herttoniemi ja lähialueet virkeitä lähiöitä ovatkin.

Elo-Q Fest muistuttaa vielä kesästä, vaikka syksyn kiireet ovat pikku hiljaa alkamassa. Monenlaiset tapahtumat sopivat monenlaisille kaupunkilaisille, koska Herttoniemi on monipuolinen kaupunginosa. Tapahtumaviikon tapahtuma on suunniteltu Taukotilan kävijöiden ja Facebook-tykkääjien pyyntöjen ja ideoiden pohjalta. Elo-Q Festistä tulee kaupunkilaisten näköinen tapahtumaviikko.

Taukotila on Hertsikan Pumpun vastaus siihen, millaiseksi kaikkien kaupunkilaisten yhteiseksi olohuoneeksi ja tapahtumakeitaaksi Herttoniemen metroasema voi kehittyä. Taukotila on kätevästi metrolla ja busseilla saavutettava paikka, jonka matalan kynnyksen tapahtumiin voi osallistua myös ohikulkumatkalla.


Taukotilan yhteisötila pyörii vapaaehtoisvoimin. Materiaali- ja palkkiokustannuksiin tarvitaan avustusta, koska vapaaehtoisista ei löydy niin monen alan moniosaajia kuin työpajaohjaajiksi on tarve.

Twitter

#taukotila #eloqfest

WWW

http://www.taukotila.com

Jaa

209

Tykkää tämä tapahtuma voittoon

Muut tapahtumat

YHTEISTYÖSSÄ:

Radio Nova