Kotona liian kuuma?

Jäähdytys tekee kodistasi miellyttävän viileän jopa kuumimmalla helteellä. Helenin tarjoama jäähdytys on huomaamaton, lisää asumismukavuutta ja on hiilineutraalisti tuotettu.

Hiilineutraalia jäähdytystä omaan kotiin

Raikkaan viileä sisäilma ei ole vain hotellien, kauppakeskusten ja toimistojen etuoikeus – jäähdytys on saatavilla taloyhtiöihin joka puolelle Helsinkiä.

Jäähdytetyssä kodissa on helppo hengittää, uni maistuu paremmin ja mieli pysyy rauhallisena, vaikka ulkona lämpötila keikkuisi hellelukemissa päivästä toiseen.

Hiljainen ja helppokäyttöinen jäähdytys parantaa asuinmukavuutta huomaamattomasti ja tehokkaasti.

Ota Helenin jäähdytykseen liittyminen esille taloyhtiösi yhtiökokouksessa.

markkinahintainen-sahko.jpg

"Laitamme makuuhuoneen viilentymään yleensä joskus kahdeksan tai yhdeksän maissa illalla, niin huone viilenee sopivasti ennen nukkumaanmenoa. Yöllä automaattiasetus toimii hyvin, eikä laitteen käynnistämiseen edes herää.

- Jäähdytetyn kodin asukas

Neljä hyvää syytä valita Helenin jäähdytys

Uskallamme väittää, että Helenin jäähdytys on paras tapa tuottaa viileät ja mukavat asuinolosuhteet Helsingissä.

 1. Täydellinen asuinmukavuus
  Helenin hiljainen ja tehokas jäähdytys takaa täydellisen asuinmukavuuden kaikissa olosuhteissa. Sopiva lämpötila parantaa myös huoneiston ilmanlaatua.
 2. Ympäristö kiittää 
  Helenin jäähdytys on energiatehokasta ja ympäristöystävällistä. Lähes kaikki jäähdytys tuotetaan lämpöpumpuilla ja tuotannossa käytetään vain hiilineutraalia sähköä.
 3. Helppo ja luotettava
  Helenin jäähdytys on helppo sekä asukkaille että taloyhtiölle. Helenin jäähdytys on myös erittäin toimitusvarma ja lähes kokonaan huoltovapaa.
 4. Nostaa kiinteistön arvoa 
  Jäähdytyksen kustannukset ovat helposti ennakoitavissa koko elinkaaren ajan. Lisäksi kiinteistön arvo kasvaa jäähdytykseen liittymisen myötä.

Jäähdytys sopii niin vanhoihin kuin uusiin kiinteistöihin. Vanhoihin taloyhtiöihin jäähdytys kannattaa tehdä putkiremontin yhteydessä, ja uutta rakennettaessa jäähdytys kannattaa ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

Jäähdytysratkaisut taloyhtiöille

Usein kysyttyä jäähdytyksestä

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Kannattaa ottaa yhteyttä taloyhtiön hallitukseen ja käynnistää keskustelu. Taloyhtiön päätöksenteko vaatii oman aikansa, joten hallitukseen kannattaa olla yhteydessä hyvissä ajoin (jopa vuosia ennen).

Asuntosi jäähdytetään tilalaitteen avulla. Tilalaitteita ovat esim. puhallinkonvektorit, lattiaviilennys ja säteilypaneelit, tuloilman voi jäähdyttää myös huoneistokohtaisella tai keskitetyllä ilmanvaihdolla. Laitteeseen jäähdytys siirtyy kylmänä vetenä putkiston kautta. 

Taloyhtiön yhteisiin tiloihin eli yleensä porraskäytävään, rakennetaan ns. nousuputket, joista jokaiseen asuntoon tehdään oma haara. Kyseinen haara liitetään aiemmin mainittuun tilalaitteeseen, joka huolehtii jäähdytyksen jakelusta huoneistoon. Jäähdytysvesi lämpenee huoneiston tilalaitteessa, ja lämmennyt vesi ohjataan takaisin jäähdytysverkoston paluuputkeen. Näin kiinteistöistä kerätty lämpö saadaan palautettua jäähdytyksen tuotantolaitokselle, esim. Katri Valan lämpöpumppulaitokselle, jossa jäähdytysverkon avulla kerätystä lämmöstä tuotetaan hiilineutraalia kaukolämpöä.

Jäähdytyksen hankkiminen on kustannustehokkainta putkiremontin yhteydessä, eikä työstä aiheudu ylimääräistä haittaa asukkaille.

Jäähdytys voidaan asentaa myös remontin jälkeen. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kustannukset voivat olla suuremmat. 

Putkiremontin yhteydessä jäähdytys kannattaa huomioida ainakin nousuputkien osalta. Silloin raskaat rakennustyöt voidaan tehdä samaan aikaan ja säästetään kustannuksissa. Kun nousuputket on huomioitu putkiremontin yhteydessä, jäähdytyksen käyttöönotto onnistuu ilman suurempaa remonttia myös myöhemmässä vaiheessa.

Kannattaa välittömästi kääntyä taloyhtiön hallituksen ja LVI-suunnittelijan puoleen. Taloyhtiöissä päätöksentekoprosessit ovat pitkiä, joten jäähdytyksen tarve kannattaa huomioida mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Ole edelläkävijä. Vielä noin 10 vuotta sitten autoihin ei kaivattu ilmastointia, mutta nykyisin se koetaan välttämättömänä varusteena. Lämpötila vaikuttaa tutkitusti myös ihmisen jaksamiseen, joka pahimmassa tapauksessa heikentää työtehoa tai vaikuttaa jopa ihmisen terveyteen. Harvemmin kuumaa siedetään työpaikalla, eikä sitä kannata sietää myöskään kotona. 

Helenin ja Ilmatieteenlaitoksen selvityksen mukaan jäähdytystarve lisääntyy merkittävästi tulevina vuosikymmeninä. 

Kyllä, Helenin jäähdytys on pitkällä aikavälillä edullinen ja huoleton valinta uusiin ja vanhoihin kiinteistöihin.

Lähes kaikki jäähdytys tuotetaan lämpöpumpuilla ja tuotannossa käytetään vain hiilineutraalia sähköä. Talteen kerätystä lämmöstä kierrätetään ja jalostetaan edelleen hiilineutraalia kaukolämpöä.

"Ajatus kaukojäähdytyksestä otettiin täällä ilolla vastaan. Meillä on vanha painovoimalla toimiva ilmanvaihto, joten kun talo lämpiää, se pysyy lämpimänä pitkään. Rakennuksessa on myös monia asuntoja, joita ei saa tuuletettua talon läpi."

- Jäähdytyksen valinneen taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja