Pienennä hiilijalanjälkeäsi Uusiutuvalla kaukolämmöllä

Uusiutuva kaukolämpö on helppo helsinkiläisen ilmastoteko. Voit tilata Uusiutuvan kaukolämmön, oli kotisi sitten kerros- tai pientalossa, vuokrattu tai oma - saat toimitusvarman ratkaisun joka puolella Helsinkiä.

Tilaa nyt

Päivitä lämmityksesi päästöttömäksi

Valitsemalla uusiutuvan kaukolämmön pienennät hiilijalanjälkeäsi helposti. Saat paikallisesti uusiutuvilla energialähteillä tuotettua kaukolämpöä.

Tilaamalla uusiutuvan kaukolämmön edistät omalta osaltasi ilmastoneutraalia energiantuotantoa Helsingissä. Samalla edistät kiertotaloutta ja pienennät jäteveden lämpökuormaa Itämereen.

Yhdessä kohti hiilineutraaliutta

Uusiutuvan kaukolämmön asiakkaidemme avulla olemme pystyneet vähentämään hiilidioksidipäästöjä Helsingissä jo yhteensä 108 165 tonnia. Määrä vastaa noin 50 000 henkilöauton vuosipäästöjä.

Tavallisessa kerrostaloasunnossa vähennät Uusiutuvan kaukolämmön avulla hiilidioksidipäästöjäsi 1 365 kg vuodessa, joka vastaa 8 800 kilometriä autolla ajoa.

Kehitämme jatkuvasti hiilineutraalia energiantuotantoamme ja pidämme asiakkaamme mukana matkalla kohti uutta puhtaampaa energia-aikakautta.

Uusiutuva kaukolämpö kotiisi lisähintaan 1,70 €/kk

Hinta sisältää arvonlisäveron 24 %. Sopimus on toistaiseksi voimassaoleva.

Tilaajan tiedot

Pakolliset tiedot on merkitty tähdellä.

Usein kysyttyä uusiutuvasta kaukolämmöstä

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Tilatessasi uusiutuvan kaukolämmön tuotamme kulutustasi vastaavan määrän kaukolämpöä lämpöpumppulaitoksellamme puhdistetusta jätevedestä kiinteää kuukausimaksua vastaan. Lämpöpumppujen käyttämä sähkö on myös tuotettu uusiutuvalla energialla.

Valitsemalla uusiutuvan kaukolämmön pienennät hiilijalanjälkeäsi helposti ja edullisesti. Saat paikallisesti uusiutuvilla energialähteillä tuotettua kaukolämpöä muutaman euron kuukausihintaan. Tilaamalla uusiutuvan kaukolämmön edistät omalta osaltasi ilmastoneutraalia energiantuotantoa Helsingissä.

Samalla edistät kiertotaloutta ja pienennät jäteveden lämpökuormaa Itämereen.

Tuotamme uusiutuvan kaukolämmön uusiutuvilla energialähteillä: Lämpöpumppulaitoksemme hyödyntää Viikin jätevedenpuhdistamon jätevettä kaukolämmön tuottamiseen, ja siihen käytetty sähkö on hankittu sertifioituna vesisähkönä. Uusiutuvan kaukolämmön CO2-ominaispäästö on 0 g/kWh.

Jätevesi määritellään EU:n vuonna 2018 hyväksytyn uusiutuvien energialähteiden direktiivin RED II mukaisesti uusiutuvaksi energialähteeksi, mikäli lämpöpumppu on riittävän energiatehokas. Helenin lämpöpumput täyttävät direktiivin mukaiset ehdot.

Lähes kaikki Helsingin kerrostalot lämpiävät kaukolämmöllä. On siis hyvin todennäköistä, että jos asut kerrostalossa olet myös kaukolämmön käyttäjä. Jos haluat varmistaa, lämpiääkö kotisi kaukolämmöllä, voit kysyä asiasta kaukolämmön asiakaspalvelusta numerosta 09 617 8014 tai sähköpostitse osoitteesta kaukolampo@helen.fi.

Uusiutuvan kaukolämmön kiinteä kuukausihinta muodostuu lisämaksuksi tavallisen kaukolämmön hinnan päälle. Tuotteen hinnassa on huomioitu mm. uusiutuvan energian tuotantokustannukset, uusiutuvien energialähteiden hankintakustannukset, tuotteen ylläpidon kustannukset ja arvonlisävero.

Omakotitaloasujat voivat ostaa uusiutuvaa kaukolämpöä täsmälleen mitattuun kulutukseen perustuvan määrän. Omakotitaloissa on energiankulutusmittari, jonka mukaan kaukolämpö laskutetaan. Omakotitaloasiakas voi pyytää mitattuun kaukolämmön kulutukseen perustuvan tarjouksen sähköpostitse.

Tarjoamme uusiutuvaa kaukolämpöä joustavasti myös yrityksesi tai taloyhtiösi tarpeisiin. Lue lisää >

Uusiutuva kaukolämpö laskutetaan osana sähkölaskua, jos sinulla on voimassa oleva sähkösopimus Helenin kanssa. Jos ostat sähkön jostain toisesta yhtiöstä, lähetämme uusiutuvasta kaukolämmöstä sinulle erillislaskun neljä kertaa vuodessa.

Sopimusasiat

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Sinun ei tarvitse tehdä mitään, sillä lämpösopimus on solmittu asunto-osakeyhtiön kanssa. Kerrostaloissa ja rivitaloissa asuvilla kotitalouksilla ei ole kaukolämpösopimusta Helenin kanssa, vaan he maksavat kaukolämmöstä yhtiövastikkeen tai vuokran yhteydessä kiinteän summan kuukaudessa taloyhtiölle, jonka nimissä kaukolämpösopimus on. Tällä tuotteella kiinnität itsellesi osan uusiutuvaa lämmöntuotantoa eikä se vaikuta asunto-osakeyhtiön kanssa solmittuun lämpösopimukseen.

Voit tehdä uusiutuvasta kaukolämmöstä erillisen sopimuksen. Nykyinen lämpösopimuksesi säilyy ennallaan.

Kun osoitteesi muuttuu, ilmoitathan siitä asiakaspalveluumme, jotta voimme päivittää sopimuksesi uudelle asunnollesi sopivaksi. Jos muutat pois Helsingistä, voit irtisanoa sopimuksesi.