Lämpöä ammattilaisille

Dokumenttien latauspalvelu

Kaukolämmön ja -jäähdytyksen dokumenttien latauspalvelun kautta voit lähettää meille suunnitteluvaiheen kuvat ja tekniset dokumentit. 

 

Siirry palveluun

Toimita meille sähköisen dokumenttien latauspalvelun kautta kaukolämmön ja -jäähdytyksen LVI- ja arkkitehtisuunnitelmat. 

Voit aloittaa palvelun käytön rekisteröitymällä käyttäjäksi. Jos olet urakoitsija, tarvitset lisäksi urakoitsijan yhteyshenkilön tunnuksen sekä urakoitsijayrityksesi tunnuksen, jotka yritys ja siellä toimivat henkilöt saavat Helenin kaukolämpö- ja kaukojäähdytysverkolla urakointiin vaadittavien urakointioikeuksien hakemisen yhteydessä. Mikäli et löydä tunnuksiasi, voit tiedustella niitä tekniseltä asiakaspalvelultamme. Rekisteröityminen tehdään kerran, jonka jälkeen voit kirjautua palveluun sähköpostiosoitteellasi ja saamallasi salasanalla.

Mikäli sinulla ei ole urakointioikeuksia Helenin kaukolämpö- ja kaukojäähdytysverkkoon, voit hakea niitä täyttämällä hakemuksen

Palveluun ladatut kuvat ovat tarkasteltavissa ja ladattavissa myös liittymän valmistumisen jälkeen.

Tutustu latauspalvelun käyttöehtoihin ja anna palautetta palvelusta. 

Kysyttävää dokumenttien latauspalvelusta

Palvelu on tehty kaukolämpöön ja jäähdytykseen liittymiseen tarvittavien teknisten dokumenttien lähetystä varten ja sen tarkoituksena on helpottaa kuvien seurantaa asiakkaan edustajan (arkkitehti, LVI-suunnittelija tai lämpöurakoitsija) ja asiakkaan liittymän tilaajan näkökulmasta.Asiakas tai asiakkaan edustaja voi hoitaa teknisiin dokumentteihin tarvittavan asioinnin sähköisesti silloin kun se hänelle itselle parhaiten sopii.

Asiakas tai asiakkaan edustaja voi tarvittaessa kirjautua palveluun ja tarkastaa oman projektinsa vaiheen ja edistymisen sekä tarvittaessa tiedustella apua Helenin tekniseltä asiakaspalvelulta. Palveluun ladatut kuvat ovat tarkasteltavissa ja ladattavissa sieltä myös liittymän valmistumisen jälkeen.

Helenin rakennuttaja käyttää arkkitehti- ja LVI-suunnitelmia kohteen kaukolämpö/-jäähdytys –liittymäputkiston suunnitteluun ja rakennuttamiseen. Suunnitelmat ovat välttämätön osa suunnittelutyötä. Helen ei luovuta suunnitelmia ulkopuolisille, vaan käyttää niitä ainoastaan suunnittelutyössään.

Kojelauta on päänäkymä projekteihin, sillä esitetään asiakkaan tai asiakkaan edustajan kaikki kohteet, joihin on ladattu dokumentteja. Kojelaudan kautta voi tarkastella yhtä tai kaikkia projekteja samanaikaisesti.

Uuden rakennuksen rakentaminen tai lisärakentaminen edellyttää rakennusluvan. Rakennusluvan kohdentamiseksi, se yksilöidään ns. lupatunnuksella. Lupatunnus ilmoitetaan esim. muodossa AA-AAAA-BA (esimerkissä A vastaa numeroa, B kirjainta) Lisätietoja rakennusluvista.

Kiinteistötunnus Helsingissä muodostuu kaupungista, kaupunginosasta, korttelista sekä tonttinumerosta esim. 091 – 024 – 0254 – 0005, ja sen avulla pystytään yksilöimään rakennus.

Asiakkaan yhteyshenkilö vastaa pääsääntöisesti yrityksen yhteyshenkilöiden tietojan ajantasallapidosta. Suunnittelija on kuitenkin velvollinen ilmoittamaan mahdollisista muutoksista Helenille. Muutoksista voi ilmoittaa Helenin tekniseen asiakaspalveluun.

Kyseisten tunnusten avulla saamme kohteesta tarkat esitäytetyt tiedot Helsingin kaupungin rakennusviraston Facta-tietokannasta. Palvelussa tietojen täyttäjän tarvitsee vain tarkastaa ja korjata mahdolliset rakennuslupaan tulleet muutokset.

Ilmoittamiesi yhteyshenkilötietojen avulla pystymme informoimaan rakennuttajaa kaukolämmön/ -jäähdytyksen rakennuttamisen vaiheista. Yhteyshenkilö pystyy myös tarvittaessa reagoimaan rakennuttajalle lähteviin viesteihin.

Tunnus luodaan yhtä sähköpostiosoitetta varten kerran ja palvelun käyttöön tarvitaan sähköpostiosoitteeseen perustuva tunnus ja salasana. Väärinkäytösten välttämiseksi palvelun käyttöehdot velvoittavat käyttäjiltään uuden tunnuksen luomista työnantajan vaihtuessa.

Pyydä uusi salasana palvelun etusivulta ”Unohditko salasanasi?” –linkin takaa syöttämällä rekisteröitymiseen käyttämäsi sähköpostiosoite.

Kysyttävää kuvien lataamisesta palveluun

Kuvatiedostojen formaatti on CAD 2012 dwg, kaikki tasot sidottuna yhteen tiedostoon. Emme ota valitettavasti vastaan Zip-tiedostoja eli jokainen kuva tulee ladata omana tiedostona. Toimittamalla kuvat ohjeiden mukaisesti varmistat kuvien nopean käsittelyn.

Palvelun käyttö edellyttää rekisteröitymistä. Rekisteröitymisellä estetään mahdolliset väärinkäytökset, ja voimme tarjota paremmin kohdennettua palvelua asiakkaallemme.

Arkkitehtikuvat: Asema-, pohja- ja leikkauskuvat lämmönjakohuoneen tasolta.
LVI-suunnitelmat: Asema- ja pohjakuva sekä kaukolämmön kytkentä- ja säätökaavio (+ muut mahdolliset erikoislaitteistojen kytkennät).
Urakoitsijakuvat: Kytkentä- ja säätökaavio täydennettynä kiinteistöön valituin.

Arkkitehtikuvissa tulee esittää kaukolämmön/-jäähdytyksen pohja- ja leikkauskuvat lämmönjakohuoneen tasolta. Kuvista tarkastellaan lämmönmittauspaikan sijainti sekä liitosputkien reitin toteutusmahdollisuus. Mahdollisuuksien mukaan kuvista tulisi selkeästi ilmetä lämmönjakohuoneen sijainti.

LVI-suunnitelmissa tulee esittää kaukolämmön suunniteltu johtoreitti, mittauskeskuksen sijainti sekä muut tilaan tulevat laitteet tilavarauksina. Kytkentä- ja säätökaaviosta tulee ilmetä kohteen lämmitystekniset tiedot, lämmönjakolaitteiden mitoitus sekä kytkentä.

Palvelun käyttö edellyttää rekisteröitymistä. Asiakas tai asiakkaan edustaja rekisteröityy palveluun täyttämällä ensimmäisellä sivulla omat tietonsa. Salasana myöhempää kirjautumista varten toimitetaan sähköpostitse. Toisella sivulla asiakas tai asiakkaan edustaja täyttää kaukolämpöön liitettävän kiinteistön tiedot. Rakennuslupatunnuksen ilmoittaminen nopeuttaa tietojen täyttöä. Kolmannella sivulla ladataan suunnitelmat ja lähetetään ne käsiteltäviksi.

Tarkemmat ohjeet arkkitehtikuvien toimituksesta ja LVI-suunnitelmien toimituksesta.

Palveluun jo rekisteröityneet ks. Seuraava kysymys.

Kuvan voi päivittää menemällä ”Kohde”-sarakkeen linkistä kohteen tietoihin. Valitsemalla tiedoston, jonka haluat päivittää, pääset ”Tiedosto”-sivulle, josta voit ”Lisää uusi versio” –näppäimellä lisätä uuden version korjatusta kuvasta.

Kirjaudu tunnuksillasi palveluun. Luo uusi kohde kojelaudan ”lisää uusi kuva uudelle kohteelle” –näppäimen avulla.

Jos et löytänyt tai saanut kaipaamaasi vastausta, lähetä meille kysymyksesi ja pyrimme vastaamaan mahdollisimman pian. 

Jaa: